Καλώς ήλθατε στο blog μας

Χίος: Στην πολύπαθη Μυροβόλο του Αιγαίου

Χίος: Στην πολύπαθη Μυροβόλο του Αιγαίου

Το πέμπτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, η Χίος συνδυάζει το γαλάζιο και το λευκό του Αιγαίου με τα μεθυστικά αρώματα του κάμπου, τις νότες του γιασεμιού και την πολύτιμη μαστίχα. Σε ένα νησί του οποίου ο θρύλος θέλει ως πρώτο του άποικο τον Οινοπίωνα, γιο του θεού Διονύσου και της Αριάδνης, σίγουρα το πρώτο…

Τα 12 πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά

Τα 12 πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά

Τον ετήσιο κατάλογο με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά από παρασιτοκτόνα παρουσίασε η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) των ΗΠΑ. Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) είναι μία αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ειδικεύεται στην έρευνα και υπεράσπιση των αγροτικών και δημοσίων περιοχών από τα τοξικά χημικά κ.α. Κάθε χρόνο διενεργεί μελέτες στα αποτελέσματα ελέγχων που…

Καταπολέμηση του άγχους με λαχανικά και φρούτα

Καταπολέμηση του άγχους με λαχανικά και φρούτα

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ της Αυστραλίας κατέληξε πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος καταναλώνοντας περισσότερα λαχανικά και φρούτα ημερησίως. Σε μία καθημερινότητα που φαντάζει ολοένα και περισσότερο αγχωτική η παρουσίαση της εν λόγω έρευνας έρχεται να ενισχύσει τη θέση πως η ψυχική μας υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή μας. Οι…

Βασικοί κανόνες υγιεινής στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Βασικοί κανόνες υγιεινής στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Αναμφίβολα, μια δίαιτα πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση καλής υγείας. Ωστόσο, είσαστε σίγουροι ότι τηρείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής στα τρόφιμα που καταναλώνετε; Εφόσον τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά δεν μαγειρεύονται, οτιδήποτε τα επιμολύνει κατά τη διάρκεια της επαφής τους με άλλα πράγματα θα καταναλωθεί μαζί με αυτά. Τέτοια…

7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

Η μεγάλη συνάντηση για τους λάτρεις του ελαιολάδου πλησιάζει… Ο λόγος φυσικά για το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου, 1 & 2 Απριλίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον κόσμο του ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου…

Φαγόπυρο: Μια υπερτροφή γεμάτη χρυσάφι

Φαγόπυρο: Μια υπερτροφή γεμάτη χρυσάφι

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας μυεί στην υγιεινή διατροφή, συστήνοντάς μας υπερτροφές-συμμάχους της υγείας μας. Μάθετε τα μυστικά που κρύβει το αναζωογονητικό και θρεπτικό Φαγόπυρο!  Καθώς διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, όσοι νηστεύουν χρειάζονται φυτικές τροφές, πλούσιες σε απαραίτητα αμινοξέα, ώστε να καλύψουν τις πρωτεϊνικές τους ανάγκες. Μία από αυτές είναι το κοινό Φαγόπυρο (το…

ΘΕΣγάλα: Το απόλυτο success story του γάλακτος

ΘΕΣγάλα: Το απόλυτο success story του γάλακτος

Με το σύνθημα «Συνεταιριζόμαστε διαφορετικά», το πρωτοποριακό «ATM Γάλακτος» ΘΕΣγάλα φέρνει ένα νέο τρόπο διάθεσης γάλακτος στην αγορά που αλλάζει τα δεδομένα! Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα που δημιουργήθηκε το 2011 από μια ομάδα παραγωγών αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας αλλάζει το τοπίο της ελληνικής κτηνοτροφίας με μέγιστο απώτερο σκοπό να προασπίσει τα συμφέροντα των…

«Τα Μήλα του Μάγειρα»: Ένα βιβλίο-ύμνος στις Μοναστηριακές γεύσεις

«Τα Μήλα του Μάγειρα»: Ένα βιβλίο-ύμνος στις Μοναστηριακές γεύσεις

Ένα βιβλίο-ύμνος στην ιστορία και την παράδοση της μοναστηριακής τράπεζας κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΙΝΔΙΚΤΟΣ. Ο καλαίσθητος τόμος 430 σελίδων «Τα Μήλα του Μάγειρα – Παράδοση της Μοναστηριακής Τράπεζας» που διανύει την τέταρτη έκδοσή του, καταφέρνει να αγγίξει τους απλούς, ταπεινούς τρόπους και τα έθιμα των Μοναχών. Ύστερα από μια ενδελεχή έρευνα για το τραπέζι…

OKAA: Διατροφικές συμβουλές για τη νηστεία

OKAA: Διατροφικές συμβουλές για τη νηστεία

Αναμφίβολα, η νηστεία παρουσιάζει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας. Όμως, τί θα πρέπει να προσέξουμε τις ημέρες της νηστείας; Σύμφωνα με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Σταματάκη Αστερία, Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής: «Η διατροφή που ακολουθούμε τη Σαρακοστή θυμίζει κατά πολύ τα χαρακτηριστικά της Μεσογειακής Διατροφής και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό». Στην ενότητα…

Μια νέα διατροφική προσέγγιση στο γάλα γαϊδούρας

Μια νέα διατροφική προσέγγιση στο γάλα γαϊδούρας

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, παρουσιάζει τόσο τις ευεργετικές ιδιότητες όσο και τη νέα πρωτοποριακή προσέγγιση στο γάλα γαϊδούρας που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Μηχανικής Μεταποίησης Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.  Αμέτρητες αναφορές από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν γίνει για το πασίγνωστο γάλα της γαϊδούρας. Μάλιστα, οι Αρχαίοι Έλληνες, το θεωρούσαν άριστη θεραπεία για διάφορες ασθένειες,…