Καλώς ήλθατε στο blog μας

Χρονικό: Η μαγειρική στην ελληνική τηλεόραση (μέρος Β΄)

Χρονικό: Η μαγειρική στην ελληνική τηλεόραση (μέρος Β΄)

Η νέα χιλιετία έφερε νέες συνήθειες, νέες ανάγκες και φυσικά νέες εκπομπές μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και όλα όσα επιθυμούμε να παρακολουθούμε κρατώντας όμως πάντα έναν κοινό παρανομαστή την αγάπη μας για το καλό φαγητό και την μαγειρική! 2001 Και ενώ κάθε πρωινή εκπομπή διαθέτει πλέον τη δική της…

Χρονικό: Η μαγειρική στην ελληνική τηλεόραση  (μέρος Α΄)

Χρονικό: Η μαγειρική στην ελληνική τηλεόραση (μέρος Α΄)

Μπορεί οι εκπομπές μαγειρικής σε παγκόσμιο επίπεδο να μετράνε σχεδόν 70 χρόνια ζωής στην Ελλάδα όμως είναι ένα νεότερο φαινόμενο το οποίο κατέκλυσε την ελληνική τηλεόραση από τη δεκαετία του 1990 και μετά. Ο Έλληνας λατρεύει το φαγητό και αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς κάνοντας μίας βόλτα στην πόλη όπου θα συναντήσει εκατοντάδες…

Ρόδος: Πεταλούδες και Ιππότες

Ρόδος: Πεταλούδες και Ιππότες

Το τέταρτο σε μέγεθος νησί της χώρας μας, η Ρόδος κλείνει μέσα του όλη την παραμυθένια ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου μαζί με τους θρύλους των Ιπποτών που το ανέδειξαν. «Νησί των Ιπποτών», «Νησί του Ήλιου» ή «σμαραγδένιο νησί» όποιο συνοδευτικό χαρακτηρισμό κι αν χρησιμοποιήσει κανείς για το νησί της Ρόδου φαντάζει πολύ μικρός για να…

Καφές για μακροζωία

Καφές για μακροζωία

Μπορεί μέχρι σήμερα να λέγαμε «Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα» όμως νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Η εν λόγω έρευνα έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες για τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ στην υγεία μας. Σύμφωνα με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ ο…

Varoulko Seaside: 30 χρόνια γευστικά ταξίδια

Varoulko Seaside: 30 χρόνια γευστικά ταξίδια

Το εστιατόριο που εδώ και τριάντα χρόνια συνεχίζει μία καθόλα ανοδική πορεία, εξελίσσεται και κερδίζει το κοινό του σε κάθε γεύμα. Ο λόγος φυσικά για το Varoulko Seaside που φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου!  Η μαγειρευτή θαλασσινή κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου έκανε την είσοδό της στο χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας το 1987. Από τότε…

Beer Trivia: Η μπύρα όπως δεν την ξέρατε!

Beer Trivia: Η μπύρα όπως δεν την ξέρατε!

Πόσο καλά γνωρίζετε την μπύρα; Πάντα υπάρχουν στοιχεία που αξίζει να μάθουμε για το αγαπημένο μας ποτό! Η λέξη μπύρα βγαίνει από τη λατινική λέξη «bibere» η οποία σημαίνει στα λατινικά «πίνω». Θεωρείται πως η ανακάλυψή της έγινε τυχαία όταν ένα καρβέλι κριθαρένιο ψωμί βράχηκε και ξεχάστηκε. Οι Μεσοποτάμιοι θεωρείται πως ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν…

Funky Gourmet: ένα συναρπαστικό πάντρεμα τέχνης και γαστρονομίας

Funky Gourmet: ένα συναρπαστικό πάντρεμα τέχνης και γαστρονομίας

Το άψογα ενορχηστρωμένο τελετουργικό μενού του Funky Gourmet επιβραβεύει όσους το επιλέγουν και επιβραβεύεται με 2 αστέρια Michelin. Όπως και μία επίσκεψη σε γκαλερί τέχνης όπου ενδεχομένως να μην την επισκεφτείς συχνά όμως όταν το κάνεις θα σου μείνει αξέχαστη έτσι ακριβώς είναι και το δείπνο στο Funky Gourmet. Ενδεχομένως το κόστος των 150 ευρώ…

Καλάθι Πρωινού

Καλάθι Πρωινού

Σε επίσημη παρουσίαση προέβη η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος της καινοτόμου πρωτοβουλίας «Καλάθι Πρωινού» από παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης. Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του πολιτισμικού και γαστρονομικού πλούτου της χώρας η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) παρουσίασε την πρωτοβουλία «Καλάθι Πρωινού» το οποίο και θα προωθήσει σε Έλληνες και ξένους…

Το ελληνικό κρασί «ταξιδεύει» στην πρώτη θέση

Το ελληνικό κρασί «ταξιδεύει» στην πρώτη θέση

Στην wine list της United Airlines για τους ταξιδιώτες της θέσης Polaris Business Class εντάχθηκαν το ελληνικό φρουτώδες και πικάντικο κρασί Κυρ-Γιάννη Παράγκα ερυθρό και το ελαφρύ και ιδιαιτέρως αρωματικό Μοσχοφίλερο Σκούρα. Η αμερικανική εταιρία United Airlines επέλεξε για τους ταξιδιώτες της θέσης Polaris Business Class στις πτήσεις μεγάλης απόστασης να προσφέρει το καλύτερο επιλέγοντας…

Το αρνί του Πάσχα: Συμβολισμός και… οδηγίες!

Το αρνί του Πάσχα: Συμβολισμός και… οδηγίες!

Μπορεί όλοι μας να απολαμβάνουμε το αρνί του Πάσχα στο τραπέζι της Κυριακής, ελάχιστα όμως γνωρίζουμε για την προέλευση του εθίμου και για το σωστό ψήσιμο! Προέλευση του εθίμου Το έθιμο του σουβλίσματος του πασχαλινού αρνιού έχει τις ρίζες του στο εβραϊκό Πάσχα και είναι συνδεδεμένο με την έξοδό τους από την Αίγυπτο. Σύμφωνα με…