7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

30 Μαρτίου 2017

Η μεγάλη συνάντηση για τους λάτρεις του ελαιολάδου πλησιάζει… Ο λόγος φυσικά για το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου, 1 & 2 Απριλίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον κόσμο του ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς που έχει ως στόχο την προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, συνδιοργανώνεται και στηρίζεται από τους φορείς του κλάδου και την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Επιπλέον, εκτός από την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό, το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, καθώς και στην ανάδειξη των καλύτερων ελαιολάδων σε δύο κατηγορίες αξιολόγησης: Ισχυρής και Μεσαίας έντασης φρουτώδους.

Την έκθεση θα επισκεφθούν πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο, εταιρείες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή ελαιόλαδο και ελιές, εταιρείες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης λαδιού, Περιφέρειες, Δημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Υπουργεία, Δήμοι που κύρια παραγωγή τους είναι το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά προϊόντα και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, θα πραγματοποιηθεί επιστημονικό συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο καθώς και ο 5ος Διαγωνισμός «Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων» που αποτελεί μια σημαντική καινοτομία της διοργάνωσης με πληθώρα συμμετοχών, που κατέδειξαν στις προηγούμενες διοργανώσεις ότι τα ελληνικά ελαιόλαδα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.

Η έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 7oυ Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς και θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Ελαιολάδου και των ελιών.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Παρασκευή 16:00 – 21:00, Σάββατο 10:00 – 21:00 και Κυριακή 10:00 – 20:00