Καλώς ήλθατε στο blog μας

ΥΠΑΑΤ: Σύσκεψη για την πρόληψη και μείωση των αποβλήτων τροφίμων

ΥΠΑΑΤ: Σύσκεψη για την πρόληψη και μείωση των αποβλήτων τροφίμων

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη, πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ, για το θέμα της πρόληψης και μείωσης των αποβλήτων τροφίμων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών, Υγείας, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του…

Ετοιμαστείτε για το «Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2017»

Ετοιμαστείτε για το «Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2017»

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο διαγωνισμό μεσογειακού cocktail, τo Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2017 έχει ξεκινήσει… Το πιο δημιουργικό και μεσογειακό mixology challenge καλεί για ακόμη μία χρονιά ταλαντούχους bartenders από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Ολλανδία, Λίβανο, Αγγλία και Αμερική να βρουν το «ταίρι» τους, με το οποίο θα μελετήσουν, θα δοκιμάσουν, θα πειραματιστούν, θα…

Οι μεγάλοι νικητές στα φετινά βραβεία των Χρυσών Σκούφων

Οι μεγάλοι νικητές στα φετινά βραβεία των Χρυσών Σκούφων

Για ακόμη μία χρονιά, μεγάλοι νικητές στα φετινά βραβεία των Χρυσών Σκούφων, αναδείχθηκαν οι συνήθεις… ύποπτοι «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα γαστρονομικά βραβεία των Χρυσών Σκούφων 2017 στη κατάμεστη αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Η γευσιγνωστική ομάδα του…

«Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας»: εκρηκτικές γεύσεις νοσταλγίας

«Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας»: εκρηκτικές γεύσεις νοσταλγίας

Με ρίζες από την Καππαδοκία, ο Βασίλης Σιδηρόπουλος και η σύζυγός του Νικολέτα Ανοικτομάτη, άφησαν τις χρηματοοικονομικές αναλύσεις στην τράπεζα και τη νοσηλευτική αντίστοιχα και επέλεξαν τον τόπο της καρδιάς τους, τη Γουμένισσα του Κιλκίς, όπου δημιούργησαν το παραδοσιακό οικογενειακό εργαστήριο «Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας». Από την Καππαδοκία στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Γουμένισσα,…

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η 4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ συγκέντρωσε εκλεκτά προϊόντα που ξεχώρισαν όχι μόνο για τις εξαιρετικές γεύσεις τους αλλά και για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους, την καινοτομία τους αλλά και τις συσκευασίες τους. Με συμμετοχή 300 εκθετών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια γευστική…

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τα εγκαίνια της 4ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ τέλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Στην τελετή εγκαινίων της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ.Λεβέντης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και…

Τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας

Τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας ενημερώνει σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας και τη συμβολή της στη διατροφή των ανθρώπων των αναπτυσσόμενων χωρών. Η γλυκοπατάτα (επιστημονική ονομασία: Ipomoea batatas) είναι ποώδες και πολυετές φυτό, το οποίο καλλιεργείται και συντηρείται εύκολα, ωριμάζει γρήγορα και είναι νόστιμο. Τη συναντάμε συχνά σε πορτοκαλί χρώμα, αν και οι…

Το Greek Gourmet, χορηγός επικοινωνίας της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Το Greek Gourmet, χορηγός επικοινωνίας της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Προ των πυλών η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ με το γαστρονομικό site Greek Gourmet να είναι χορηγός επικοινωνίας. Η αντίστροφη μέτρηση για την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει ξεκινήσει. Από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου, το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, θα «​​​​​​​πλημμυρίσει»​​​​​​​ με εκλεκτούς θησαυρούς, αρώματα και γεύσεις από την ελληνική γη.  Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά…

Μέλι σε σκόνη: Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη με ευεργετικές ιδιότητες

Μέλι σε σκόνη: Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη με ευεργετικές ιδιότητες

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, μας συστήνει το Μέλι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. Πώς το μέλι μετατρέπεται σε σκόνη και σε ποιους τομείς μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Μάθετε για τα πάντα για την παγκόσμια αυτή επιτυχία που φέρει ελληνική σφραγίδα! Η ευεργετική επίδραση του μελιού στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και η καθημερινή…

Χρήστος Ξεροβάσιλας: Στα άδυτα της κουζίνας ενός ταλαντούχου chef

Χρήστος Ξεροβάσιλας: Στα άδυτα της κουζίνας ενός ταλαντούχου chef

Ο Executive chef Χρήστος Ξεροβάσιλας με ταμπεραμέντο Μανιάτη και με ένα μοναδικό πάντρεμα των αυθεντικών τοπικών γεύσεων με την υψηλή γαστρονομία, μας προσκαλεί στην κουζίνα του και μας δίνει μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη γεμάτη αναμνήσεις, αρώματα και γεύσεις. Ποια είναι η πρώτη σας μνήμη σε σχέση με το φαγητό; Έχετε κάποια χαρακτηριστική εικόνα…