Καλώς ήλθατε στο blog μας

Masterclass “Περιμένοντας τα Λευκά” στις 4 Οκτωβρίου

Masterclass “Περιμένοντας τα Λευκά” στις 4 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο των οινικών εκδηλώσεων «ΒορΟινά» η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» έχει προγραμματίσει μία σειρά από προτάσεις προς το κοινό. Στο πλαίσιο των οινικών εκδηλώσεων, ΒορΟινά, η ένωση Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το masterclass οινογνωσίας και οινογευσίας, “Περιμένοντας τα Λευκά”, με τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου…

Το «Ηλιοβασίλεμα» του Chef Κώστα Μπουγιούρη τιμήθηκε με την διάκριση Top Notch

Το «Ηλιοβασίλεμα» του Chef Κώστα Μπουγιούρη τιμήθηκε με την διάκριση Top Notch

Το «Ηλιοβασίλεμα» του Chef Κώστα Μπουγιούρη τιμήθηκε με την διάκριση Top Notch ενισχύοντας τον γαστρονομικό τουρισμό των Κυκλάδων Σε μια λαμπερή τελετή, εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση και με παρουσιαστή τον Γιάννη Στάνκογλου, απονεμήθηκαν οι «Χρυσοί Σκούφοι 2021» στα 23 καλύτερα εστιατόρια της χώρας, ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch κατέκτησαν 31 εστιατόρια, μεταξύ αυτών…

Δηλώστε Συμμετοχή στα Webinars της 2ης The DeliFair

Δηλώστε Συμμετοχή στα Webinars της 2ης The DeliFair

Ξεκινούν την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου τα webinars της 2ης The DeliFair με πλήθος εκλεκτών συμμετεχόντων από τον χώρο της γαστρονομίας. Όλες οι τάσεις της αγοράς, μυστικά επιτυχίας, συμβουλές για επιτυχημένες πρακτικές, γευστικοί συνδυασμοί που ξεχωρίζουν, ταξίδια γεύσης κι άλλα πολλά θα παρουσιαστούν για μια ακόμη φορά στο e-stage της The DeliFair. Μέσα απο live cooking,…

Οι βελτιωμένες γενετικά ποικιλίες που υπόσχονται φράουλα και τον χειμώνα στην Ελλάδα

Οι βελτιωμένες γενετικά ποικιλίες που υπόσχονται φράουλα και τον χειμώνα στην Ελλάδα

Καινοτόμες πρακτικές για την καλλιέργεια της φράουλας αναπτύσσει η ιταλική εταιρεία Nova Siri Genetics, η οποία εξειδικεύεται σε αυτόν τον κλάδο. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο της επιχείρησης περιλαμβάνει 10 ποικιλίες, η κάθε μία από τις οποίες εμφανίζει διαφορετικά χαρακτηριστικά προκειμένου να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες διαφορετικών περιοχών παραγωγής μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.Εκτός…

Θα χαθούν 300.000 τόνους μελιού σε βάθος 30 ετών

Θα χαθούν 300.000 τόνους μελιού σε βάθος 30 ετών

Έως και 10.000 τόνοι μελιού ετησίως θα χάνονται από την ελληνική παραγωγή τα επόμενα 30 χρόνια εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών στην Εύβοια, ενώ τα πράγματα για τον μελισσοκομικό κλάδο θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον Federico Facchin, σύμβουλο πολιτικής και ειδικό επί του μελιού της COPA-COGECA.  Σύμφωνα με…

Κτήμα Σκλάβου: Το μικρό οινοποιείο από την Κεφαλλονιά στη λίστα των 100 καλύτερων στον κόσμο

Κτήμα Σκλάβου: Το μικρό οινοποιείο από την Κεφαλλονιά στη λίστα των 100 καλύτερων στον κόσμο

Η πρόσφατη ανάδειξη του κτήματος Σκλάβου, ενός από τα καλύτερα οινοποιεία στη λίστα των 100 του κόσμου από το αμερικανικό περιοδικό Wines & Spirits υπήρξε αναπάντεχα καλοδεχούμενη.   Το μικρό οινοποιείο από την Κεφαλλονιά κατάφερε με όχημα την εξαγωγική του δραστηριότητα, να αποσπάσει μια διάκριση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οποία θα αποτελέσει εφόδιο για την…

Πιστοποιήθηκαν τα πρώτα κρασιά βιώσιμης ανάπτυξης στη Βρετανία

Πιστοποιήθηκαν τα πρώτα κρασιά βιώσιμης ανάπτυξης στη Βρετανία

Δέκα ετικέτες κρασιών από τέσσερις Βρετανούς παραγωγούς πιστοποιήθηκαν πρόσφατα για πρώτη φορά ως οίνοι βιώσιμης ανάπτυξης από την ένωση WineGB. Τέσσερις Βρετανοί παραγωγοί πιστοποίησαν για πρώτη φορά την παραγωγή τους ως οίνοι βιώσιμης ανάπτυξης με βάση το πρότυπο SWGB, ανοίγοντας το δρόμο σε περισσότερους παραγωγούς ώστε να πιστοποιήσουν και αυτοί με τον ίδιο τρόπο την…

Κασετίνα δώρου από την Yannos olive oil

Κασετίνα δώρου από την Yannos olive oil

Ανακαλύψτε το άρωμα και την γεύση του ελαιόλαδου Yannos olive oil μέσα από μια μοναδική κασετίνα δώρου. Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής διατροφικής αξίας, με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, πολυβραβευμένο, αποτελεί το ιδανικό δώρο για εκείνους που εκτιμούν τα ποιοτικά προϊόντα και το fine food. Αποκλειστικά από τις ελιές της Yannos olive oil στα…

Vegan Awards 22: Ο βιγκανισμός στο επίκεντρο

Vegan Awards 22: Ο βιγκανισμός στο επίκεντρο

Αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τις εταιρείες που προάγουν το vegan lifestyle Η εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας BOUSSIAS διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Ελλάδα τα VEGAN AWARDS, µε στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle (δηλαδή τον τρόπο ζωής ο οποίος…

Wine Intelligence: Αλλάζει η κατανάλωση κρασιού στους νέους

Wine Intelligence: Αλλάζει η κατανάλωση κρασιού στους νέους

Αλλαγές στην κατανάλωση κρασιού από νέους Βρετανούς και Αμερικανούς καταγράφει το Wine Intelligence, υπογραμμίζοντας σε πρόσφατη ανάλυση ότι οι παραδοσιακοί πότες γερνούν και υπάρχει αυξανόμενη πόλωση μεταξύ νέων και περιστασιακών καταναλωτών κρασιού. Για παράδειγμα, το 2010, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 32% των τακτικών καταναλωτών κρασιού ήταν 55 ετών και άνω, ενώ το 28% από αυτούς…