Κτήμα Σκλάβου: Το μικρό οινοποιείο από την Κεφαλλονιά στη λίστα των 100 καλύτερων στον κόσμο

24 Σεπτεμβρίου 2021

Η πρόσφατη ανάδειξη του κτήματος Σκλάβου, ενός από τα καλύτερα οινοποιεία στη λίστα των 100 του κόσμου από το αμερικανικό περιοδικό Wines & Spirits υπήρξε αναπάντεχα καλοδεχούμενη.  

Το μικρό οινοποιείο από την Κεφαλλονιά κατάφερε με όχημα την εξαγωγική του δραστηριότητα, να αποσπάσει μια διάκριση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οποία θα αποτελέσει εφόδιο για την περαιτέρω επέκταση του εμπορικού του αποτυπώματος στις ξένες αγορές.

 Άλλωστε, πάνω από το 50% της συνολικής του παραγωγής, η οποία ανέρχεται περίπου στις 140 χιλ. φιάλες σε ετήσια βάση απευθύνεται στο εξωτερικό με βασικούς προορισμούς τις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιαπωνίας ενώ συνολικά πλέον εξάγει σε περισσότερες από 18 χώρες. 

Αν και οι καιρικές συνθήκες κατά τις ημέρες του τρύγου δεν ήταν οι ιδανικές και επέφερεαν σοβαρές καταστροφές στους αμπελώνες στην περιοχή της Ρομπόλα, η παραγωγή κινήθηκε σε ανέλπιστα καλά επίπεδα δηλώνει ο επικεφαλής του οινοποιείου Ευρυβιάδης Σκλάβος, λέγοντας παράλληλα ότι θα κυκλοφορήσουν όλες οι ετικέτες του κτήματος ακόμη και η Ρομπόλα Κεφαλλονιάς, η οποία, ωστόσο, θα παραχθεί σε αρκετά περιορισμένη ποσότητα. 

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις του κτήματος, ο κ. Σκλάβος αναφέρει ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις του καθώς το οινοποιείο έχει μικρή έκθεση στο κανάλι της εστίασης και των ξενοδοχείων και επικεντρώνεται περισσότερο στις εξαγωγές καθώς και στην παρουσία των κρασιών του στο κανάλι της λιανικής και πιο συγκεκριμένα σε κάβες σε όλη την Ελλάδα.