Καλώς ήλθατε στο blog μας

Η μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει!

Η μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει!

Νέα έρευνα συνδέει τη μυρωδιά των φαγητών με την αύξηση του σωματικού βάρους στον άνθρωπο. Η συνήθεια του να μυρίζουμε το πιάτο μας μάς παχαίνει! Νέα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο παίρνουμε κιλά δίνει η έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με ποντίκια προκειμένου να δουν το βαθμό…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Lesvos Food Fest

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Lesvos Food Fest

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Μόλυβο το 1ο Lesvos Food Fest. Σε ένα νησί που υπήρξε πάντοτε σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών διοργανώθηκε φέτος στο Μόλυβο το 1ο Lesvos Food Fest με στόχο τη δυναμική προβολή της Λεσβιακής γαστρονομίας και κουλτούρας. Στο πλαίσιο του 1ου Lesvos Food Fest διοργανώθηκε μία πληθώρα δραστηριοτήτων η…

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιολάδου

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιολάδου

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου και το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI. Ο παγκόσμιος οδηγός ελαιόλαδου FLOS OLEI είναι ο μοναδικός διεθνούς εμβέλειας και κάθε χρόνο παρουσιάζει τους καλύτερους παραγωγούς ελαιόλαδου από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του σεφ Βασίλη Λεωνίδου…

Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

Νικήτρια στην ημιτελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the Year αναδείχθηκε η Ελληνίδα σεφ του εστιατορίου «Pelagos Seaside», Κωνσταντίνα Βούλγαρη. Διακρίθηκε ανάμεσα στους δέκα ημιφιναλίστ της δεύτερης φάσης του San Pellegrino Young Chef of the Year η Ελληνίδα σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου στον ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου στο Poli House…

Χυμός: η συμπυκνωμένη δύναμη της φύσης

Χυμός: η συμπυκνωμένη δύναμη της φύσης

Από φρούτα, λαχανικά ή από τον συνδυασμό και των δύο, ο Φυσικός Χυμός αποτελεί την πιο συμπυκνωμένη μορφή της δύναμης της φύσης. Αν κανείς αναζητήσει την ιστορία των φυσικών χυμών θα ανακαλύψει πως αυτή χάνεται στο βάθος των χιλιετιών αφού η εξαγωγή του χυμού από τα φρούτα μέσω της πίεσης είναι κάτι για το οποίο…

Οι 10 πιο δυνατές μπύρες

Οι 10 πιο δυνατές μπύρες

Μπορεί η μπύρα να θεωρείται το αγαπημένο ελαφρύ ποτό του καλοκαιριού όμως υπάρχουν μπύρες που αλλάζουν τα δεδομένα με ποσοστά αλκοόλ που τους αλλάζουν κατηγορία. 10. BrewDog, Tactical Nuclear Penguin, Σκωτία (32% αλκοόλ) Ξεκάθαρα αριστοκρατική stout μαύρη με νότες καφέ, σοκολάτας και μόκας που θυμίζει αρκετά λικέρ. 9. Struise Black Damnation VI – Messy, Βέλγιο…

Κόρινθος, ένας μεθυστικός προορισμός

Κόρινθος, ένας μεθυστικός προορισμός

Η Κόρινθος είναι μια αινιγματική πόλη που η στρατηγική της θέση την ανέδειξε σε μία από τις ισχυρότερες πόλεις της αρχαιότητας, μία αίγλη που δεν την εγκατέλειψε ποτέ.  Αποτελεί έναν από τους κοντινότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για όσους βρίσκονται στην πρωτεύουσα. Η στρατηγική της θέση την ανέδειξε ήδη από την αρχαιότητα σε μία από τις σημαντικότερες…

Κορυφαίες σχολές οινογνωσίας

Κορυφαίες σχολές οινογνωσίας

Ένα ταξίδι στο χώρο της οινογνωσίας μέσα από σεμινάρια και εξειδικευμένα μαθήματα από τους γνώστες του είδους. Η αγάπη για το κρασί μπορεί πολλές φορές να μας οδηγήσει στην αναζήτηση μίας πιο εξειδικευμένης γνώσης. Μία αγάπη ή ένα χόμπι που μπορεί να εξελιχθεί σε επικερδές επάγγελμα αν συνδυαστεί με τις ανάλογες σπουδές. Σε μία χώρα…

Μελίμηλον ή μαρμελάδα;

Μελίμηλον ή μαρμελάδα;

Η ιστορία της μαρμελάδας χάνεται κάπου στις κουζίνες της αρχαίας… Ελλάδας όπου οι νοικοκυρές παρασκεύαζαν μαρμελάδες από κυδώνια και μέλι το γνωστό μελίμηλον! Απαραίτητο συστατικό του πρωινού αλλά και βασικό συστατικό για γλυκές και αλμυρές συνταγές. Βασικό προϊόν για την παρασκευή της μαρμελάδας είναι σίγουρα τα φρούτα και τα άνθη ωστόσο η εξέλιξη της γαστρονομίας…

Χρονομηχανή: παγωτό κασάτο

Χρονομηχανή: παγωτό κασάτο

Ένα ταξίδι στις γεύσεις του παρελθόντος μέσα από την δημοφιλή ιστορία για το παγωτό κασάτο. Μία διαφορετική ιστορία με εικόνες που πλέον βλέπουμε μόνο στα ασπρόμαυρα καρέ ρετρό ταινιών είναι αυτή που μας αφηγείται το παγωτό «κασάτο». Η ονομασία προκύπτει από την αραβική λέξη qashatah (προφέρεται «κασάτα») η οποία χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ένα στρογγυλό…