Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιολάδου

24 Ιουλίου 2017

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου και το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI.

Ο παγκόσμιος οδηγός ελαιόλαδου FLOS OLEI είναι ο μοναδικός διεθνούς εμβέλειας και κάθε χρόνο παρουσιάζει τους καλύτερους παραγωγούς ελαιόλαδου από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του σεφ Βασίλη Λεωνίδου στη διεθνή προβολή και προώθηση αφενός της κουλτούρας και αφετέρου της υψηλής ποιότητας του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πρόκειται να τον βραβεύσει ως τον καλύτερο σεφ για το 2017 ανακηρύσσοντας το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο της Κρήτης ως το καλύτερο εστιατόριο του έτους. Η απονομή του βραβείου αναμένεται να γίνει σε ειδική εκδήλωση στη Ρώμη τον Δεκέμβριο.

Δίνοντας έμφαση στο ελαιόλαδο αλλά και στην τοπική παραγωγή ο Βασίλης Λεωνίδου χρησιμοποίησε στα πιάτα του 20 ελαιόλαδα από την Κρήτη επιλέγοντας ποικιλίες από διαφορετικές περιοχές για την εκάστοτε δημιουργία του.

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου
Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου

Ο κορυφαίος σεφ μίλησε στο http://www.chefsofcrete.gr για αυτή του τη διάκριση καθώς και για το αγαπημένο του προϊόν, το ελαιόλαδο αποκαλύπτοντας πως έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και έχει πιστοποιηθεί ως δοκιμαστής ελαιόλαδου. Ο σεφ είπε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε εστιατόριο που συνεργάζομαι διατηρώ μια ανοιχτή μπάρα φρέσκων ελαιόλαδων με πάνω από 45 ανοιχτά λάδια από την Κρήτη την Ελλάδα και το εξωτερικό προς γευστική δοκιμή των πελατών» ενώ τόνισε παράλληλα για το αγαπημένο του υλικό: «Το ελαιόλαδο είναι ότι πιο πλούσιο και θρεπτικό συστατικό για την διατροφή μας και εξίσου σημαντικό για την οικονομία του νησιού μας καθώς εξάγεται ένα μεγάλο ποσοστό σε άλλες χώρες.»

Πηγή:  http://www.chefsofcrete.gr