Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

24 Ιουλίου 2017

Νικήτρια στην ημιτελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the Year αναδείχθηκε η Ελληνίδα σεφ του εστιατορίου «Pelagos Seaside», Κωνσταντίνα Βούλγαρη.

Διακρίθηκε ανάμεσα στους δέκα ημιφιναλίστ της δεύτερης φάσης του San Pellegrino Young Chef of the Year η Ελληνίδα σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου στον ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου στο Poli House Hotel στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Η νεαρή σεφ του εστιατορίου του εστιατορίου «Pelagos Sea Side» στην Ιεράπετρα της Κρήτης είναι εκείνη που πρόκειται να εκπροσωπήσει την περιφέρεια των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στον παγκόσμιο τελικό που αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018 στο Μιλάνο. Η πλήρης λίστα με τους 21 Best Young Chefs από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στους τελικούς αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

Τη διάκριση κέρδισε η σεφ παρουσιάζοντας το πιάτο «Ελλήνων Γεύσεις» το οποίο ικανοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα κριτήρια, τους «Χρυσούς Κανόνες» που αφορούν στα συστατικά, τις ικανότητες, την εφευρετικότητα, την αισθητική και το μήνυμα που επιθυμούσε να περάσει ο κάθε σεφ με τη συμμετοχή του. Το «Ελλήνων Γεύσεις» ήταν πέρδικα μαγειρεμένη σε οινολάσπη Viogner με μουσελίν παστινάκη και σαλάτα αμπέλου. Η έμπνευση για το πιάτο προήλθε από τα ελληνικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους.

Μιλώντας για τη διάκρισή της η νεαρή σεφ δήλωσε: «Η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό ήταν ένα δώρο που έκανα στον εαυτό μου για τα 30α μου γενέθλια. Για εμένα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, είμαι πολύ χαρούμενη που παίρνω μέρος σε αυτό το διαγωνισμό.»

Ενόψει του τελικού ένας «Chef Mentor» ο οποίος είναι και μέλος της περιφερειακής επιτροπής κριτών, θα αναλάβει την καθοδήγηση και την προετοιμασία του νέου σεφ προκειμένου να βελτιώσει το πιάτο που παρουσιάζει. Την προετοιμασία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου αναλαμβάνει ο Νίκος Ρούσσος, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Funky Gourmet στο οποίο έχουν απονεμηθεί δύο αστέρια Michelin, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Κωνσταντίνα δημιούργησε ένα πιάτο με την καρδιά της και μπορούσες να γευτείς τη διαφορά. Οι προετοιμασίες της απέδειξαν τις υψηλές μαγειρικές της ικανότητες και χρησιμοποίησε ενδιαφέρουσες τεχνικές καθώς και μοναδικά προϊόντα.»