Καλώς ήλθατε στο blog μας

Τα ηδύποτα: γλυκά ποτά με ιστορία

Τα ηδύποτα: γλυκά ποτά με ιστορία

Τα ηδύποτα ή εναλλακτικά λικέρ γεμίζουν με το άρωμα και την πλούσια γεύση τους την καθημερινότητά μας για περισσότερο από μισή χιλιετία. Στα ελληνικά η λέξη ηδύποτο είναι σύνθετη από το ηδύ (γλυκό) και το ποτό. Η λέξη λικέρ που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το ίδιο ποτό προέρχεται από το λατινικό ρήμα liquefacere που σημαίνει…

Αχαΐα: μεθυστική και πλούσια

Αχαΐα: μεθυστική και πλούσια

Αν δεν σε κερδίσει με τα αξιοθέατά της σίγουρα θα σε μεθύσει με τα απολαυστικά κρασιά της, αυτή είναι η Αχαΐα, μεθυστική και πλούσια σε κάθε της σημείο. Ίσως το πιο γνωστό σημείο της Αχαΐας να είναι το λιμάνι της Πάτρας και το πιο γνωστό προϊόν της η Μαυροδάφνη όμως η Αχαΐα έχει να προσφέρει…

Η πατάτα είναι το νέο superfood!

Η πατάτα είναι το νέο superfood!

Νέες έρευνες υπερασπίζονται την πατάτα και την εντάσσουν δυναμικά στο καθημερινό μας διαιτολόγιο χαρακτηρίζοντάς τη ως το νέο superfood! Νέα έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore της Νέας Υόρκης έρχεται για να ανατρέψει όλα όσα αρνητικά είχαν ακουστεί για την πολυαγαπημένη μας πατάτα και να την τοποθετήσει στο βάθρο μαζί με τα υπόλοιπα superfoods! Η…

Aroma Innovation Hub: Εστιάζοντας στα ελληνικά βότανα

Aroma Innovation Hub: Εστιάζοντας στα ελληνικά βότανα

Ο πρώτος ελληνικός κόμβος καινοτομίας με έμφαση στην ανάπτυξη, παραγωγή και εκμετάλλευση προϊόντων από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά είναι γεγονός και λέγεται Aroma Innovation Hub. Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση του Aroma Innovation Hub που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με θέμα «Επενδυτικά Εργαλεία και Στρατηγικές Προώθησης στον Τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών»….

3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρολύριο Ροδόπης στην Κομοτηνή. Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου η διοργάνωση για την Ποντιακή Γαστρονομία στην πλατεία του Θρολύριου Ροδόπης στην Κομοτηνή. Το 3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας αποτελεί συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την…

Διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου νέου αγρότη!

Διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου νέου αγρότη!

Προχωράνε οι ενέργειες για την ανάδειξη του καλύτερου νέου αγρότη! Για μία ακόμα χρονιά η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διοργανώνουν διαγωνισμό με σκοπό την ανάδειξη του Έλληνα «Καλύτερου Νέου Αγρότη 2017». Ο νικητής είναι εκείνος που θα συμμετάσχει στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται να…

Κορυφαία η «μαγιάτικη» φέτα των Γρεβενών

Κορυφαία η «μαγιάτικη» φέτα των Γρεβενών

Νέα έρευνα από το ΑΠΘ κατέδειξε ότι τόσο η «μαγιάτικη» φέτα των Γρεβενών όσο και το γάλα των αιγοπροβάτων ελευθέρας βοσκής από τις περιοχές των Γρεβενών έχουν υψηλή θρεπτική αξία.  Πρόκειται για έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Εργαστηρίο Γενικής και Ειδικής Zωοτεχνίας του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η οποία κατέληξε στο…

Τυροκομείο Ζωζεφίνος: Παράδοση και τεχνογνωσία

Τυροκομείο Ζωζεφίνος: Παράδοση και τεχνογνωσία

Με έμφαση στην παράδοση το Τυροκομείο Ζωζεφίνος παράγει κορυφαία προϊόντα τα οποία φέρνουν το άρωμα τον Κυκλάδων στο πιάτο μας. Από το 2013 στην περιοχή του Άνω Μάννα της Σύρου λειτουργεί η μεγαλύτερη τυροκομική μονάδα της Σύρου, Τυροκομείο Ζωζεφίνος. Η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 2013 από τους αδελφούς Στέφανο και Κώστα Βακόνδιο οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο…

Ασφαλής κατανάλωση χύμα οίνου

Ασφαλής κατανάλωση χύμα οίνου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου δημοσίευσε οδηγία προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για την ασφαλή κατανάλωση χύμα οίνου στους χώρους εστίασης. Με σκοπό την υπεράσπιση του καταναλωτή αλλά και την ανάδειξη του χύμα οίνου ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου ενημέρωσε εκ νέου το καταναλωτικό κοινό για τις προϋποθέσεις της ασφαλούς κατανάλωσης χύμα οίνου στους χώρους εστίασης. Σύμφωνα…

Ελληνικά τυριά, μία ιερή τροφή με παράδοση

Ελληνικά τυριά, μία ιερή τροφή με παράδοση

Η ελληνική τυροκομική παράδοση μετράει… χιλιετίες με τα ελληνικά τυριά να βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης. Από την αρχή της εξημέρωσης ζώων και της εμφάνισης της κτηνοτροφίας τα πρώτα γαλακτοκομικά προϊόντα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Στον ελλαδικό χώρο οι πρώτες μαρτυρίες για γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα εμφανίζονται το 4.000 π.Χ. με τα…