Καλώς ήλθατε στο blog μας

Παρουσιάστηκε το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου»

Παρουσιάστηκε το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου»

Το «Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Αθήνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου ανοιχτού Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κατά τη διάρκεια της έκθεσης XENIA. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το «πάντρεμα» της γαστρονομίας των νησιών του Αιγαίου, σε…

Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Έχει ευφάνταστο όνομα, ρετρό βαλκανική εμφάνιση και γεμάτη γεύση! Ο λόγος για τη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου!  Πρόκειται για έμπνευση και υλοποίηση του σεφ Γιώργου Γκάτσου ο οποίος με τη βοήθεια ορισμένων βαλκάνιων φίλων του από Σερβία δημιούργησε ένα χώρο με ρετρό αισθητική και πολλές νότες Βαλκανίων όπως η φωτογραφία του τελευταίου Σέρβου ακροβάτη από το Γύρο…

Η HotelBrain Χρυσός Χορηγός της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η HotelBrain Χρυσός Χορηγός της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της Ελληνικής Γαστρονομίας και των Ελλήνων παραγωγών, η διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain, στηρίζει ως Χρυσός Χορηγός την 5η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Η HotelBrain, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στηρίζει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες και δράσεις που προάγουν τη δημιουργική ανάπτυξη της εγχώριας γαστρονομίας και τις σημαντικές…

Όταν το ΜεΖεν συνάντησε το The Trap

Όταν το ΜεΖεν συνάντησε το The Trap

Ένα γοητευτικό πάντρεμα στο κέντρο της Αθήνας είναι αυτό ανάμεσα στην αισθητική του The Trap και στις βολιώτικες νοστιμιές του ΜεΖεν. Όλα ξεκίνησαν από ένα μεσημεριανό pop up event στο The Trap όπου το ΜεΖεν έφερε τους πιο ευφάνταστους μεζέδες ενός βολιώτικου τσιπουράδικου και τους σέρβιρε αλά The Trap. Η ιδέα γοήτευσε και η συνεργασία…

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί;

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί;

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, εντός του 2017 προανήγγειλε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Οι οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις της επιβολής του ΕΦΚ αλλά και ο δυσάρεστος τρόπος με τον οποίο έχει επιδράσει η αναμονή κατάργησής του στην κατανάλωση κρασιού τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει ένα από τα βασικότερα ζητήματα…

To μαγικό ταξίδι του Mr. Vertigo

To μαγικό ταξίδι του Mr. Vertigo

Ένα βιβλίο γεμάτο μαγεία και η αγάπη του Γιάννη Σιγανού για το κρασί οδήγησαν στη δημιουργία του Mr. Vertigo, μίας κάβας σαφώς εστιασμένης στο κρασί. Καταγόμενος από μία οικογένεια η οποία εδώ και τρεις γεννιές ασχολείται με την εμπορία κρασιού στην Κρήτη ο Γιάννης Σιγανός ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή να ακολουθήσει τα γονίδιά του. Το…

Ένα bar στο σπίτι σας!

Ένα bar στο σπίτι σας!

Μάθετε ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για να στήσετε ένα bar στο σπίτι σας και να ενθουσιάσετε με τα κοκτέιλ τους φίλους σας. Αν απολαμβάνετε τη θαλπωρή του σπιτιού σας και είστε από τους ανθρώπους που προτιμούν να βρίσκονται με φίλους σε ένα δικό τους χώρο τότε το να στήσετε και να εφοδιάσετε το δικό…

Η διατροφή ενάντια στην αρθρίτιδα

Η διατροφή ενάντια στην αρθρίτιδα

Νέες έρευνες δείχνουν πως η διατροφή μπορεί να είναι σύμμαχος της υγείας μας και στην αρθρίτιδα.  Όταν κάνουμε λόγο για αρθρίτιδα αναφερόμαστε σε όλες τις περιπτώσεις που ο ασθενής αισθάνεται πόνο στις αρθρώσεις ο οποίος συνοδεύεται και από φλεγμονή. Στις περισσότερες περιπτώσεις για την καταπολέμηση του προβλήματος και για την απάλυνση του πόνου οι γιατροί…

30 χρόνια Βαρούλκο

30 χρόνια Βαρούλκο

Το διάσημο εστιατόριο της Αθήνας, Βαρούλκο συμπληρώνει 30 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας έχοντας πάντα στο τιμόνι του τον κορυφαίο Λευτέρη Λαζάρου. Πολλές φορές οι αριθμοί μπορούν να πουν περισσότερα για την ιστορία. 30 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας για το Βαρούλκο, με 24 Χρυσούς Σκούφους και 16 αστέρια Michelin αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αυξανόμενη αξία ενός…

Julia Child: Η συναρπαστική ζωή της διάσημης σεφ

Julia Child: Η συναρπαστική ζωή της διάσημης σεφ

Η αγάπη της Julia Child για την γαλλική κουζίνα την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο οδηγώντας τη σε πρωτοπορίες που αποτελούν μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης. Η διάσημη σεφ και συγγραφέας Julia Child γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1912 στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας της…