Καλώς ήλθατε στο blog μας

Wine Trivia για αυθεντικούς οινόφιλους

Wine Trivia για αυθεντικούς οινόφιλους

Χρήσιμο ή… μάταιο, το Wine Trivia είναι εδώ για να«ακονίσει» λίγο τις γνώσεις σας στο αγαπημένο σας κεφάλαιο που δεν είναι άλλο από το κρασί! Γνωρίζατε ότι… Η «τυφλή» γευσιγνωσία κρασιού του 1976 στο Παρίσι –«Judgment of Paris»– έφερε αντιμέτωπα τα μεγαλύτερα γαλλικά crus με τα καλιφορνέζικα κρασιά! Μέσα από αυτή την ιστορική αναμέτρηση, νικήτρια αναδείχθηκε…

Noel: The holiday bar και το εννοεί!

Noel: The holiday bar και το εννοεί!

Στο Noel κάθε μέρα είναι ένας ακόμα λόγος για να γιορτάσεις τη ζωή με εκλεπτυσμένα cocktail και μεσογειακές γεύσεις! Τα Χριστούγεννα, οι διακοπές και η διάθεση που τα συνοδεύει είναι ο βασικός άξονας δημιουργίας του συγκεκριμένου all day bar restaurant. Μπαίνοντας στη Στοά Κουρτάκη ο χρόνος δεν σταματά απλώς, σε περνάει σε μία άλλη διάσταση…

Τρόφιμα που δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Τρόφιμα που δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Μπορεί να θεωρούμε πως βάζοντας ορισμένες τροφές στο ψυγείο βοηθάμε στο να διατηρηθούν όμως όπως και σε κάθε κανόνα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα τα οποία μπορεί λόγω συνήθειας να επιλέγουμε να τα αποθηκεύσουμε στη συντήρηση ωστόσο η βέλτιστη συντήρησή τους γίνεται εκτός ψυγείου! Εμείς θα εξετάσουμε παρακάτω έξι περιπτώσεις τέτοιων…

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Greek Chef 2018»

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Greek Chef 2018»

Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν για τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Greek Chef 2018» και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τις κατηγορίες στις οποίες επιθυμούν να λάβουν μέρος. Ο διαγωνισμός που έγινε θεσμός απευθύνεται τόσο σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής όσο και σε επαγγελματίες σεφ που επιθυμούν να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ο μαγειρικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα…

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Μήπως ήρθε η στιγμή να απολαύσετε και εσείς τις πιο… cool tailor made υπηρεσίες bartending; Ο λόγος φυσικά για την εταιρεία «Three Dots and a Dash» που οι υπηρεσίες της είναι τόσο ευρηματικές όσο και ο τίτλος της. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κώδικα Μορς για να ανακαλύψετε τι ακριβώς σημαίνει το αινιγματικό «Three Dots and a…

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση. Ο ελληνικός καφές θέλει τον… τρόπο του και μεράκι για αυτό και σας μεταφέρουμε μερικές απαραίτητες συμβουλές για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές απολαύσεις. – Επισκεπτόμενοι ένα καφεκοπτείο και προμηθευόμενοι φρεσκοκομμένο τον καφέ μας αφενός επιλέγουμε το χαρμάνι…

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Η πρόσφατη έρευνα της Mintel για τις τάσεις του καταναλωτή αναφορικά με τα τρόφιμα και τα ποτά για το 2018 αποκαλύπτει τις πέντε τάσεις της αγοράς για το νέο έτος. Κάθε χρόνο η Mintel διεξάγει έρευνα αναφορικά με τις τάσεις των καταναλωτών στους τομείς των τροφίμων και των ποτών. Πρόκειται για τις επιθυμίες και τις…

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία ανοίγει τις πόρτες της από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από δωρεάν workshops από το skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε συνεργασία με…

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Στον ομώνυμο δρόμο της μαγικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα γνήσιο μπαρ για επαΐοντες και όχι μόνο. Ο λόγος για το Vogatsikou 3. Σε ένα μαγαζί με παράδοση στο χώρο στο πρώην Bel Air δημιουργήθηκε το 2014 το Vogatsikou 3 ένα γνήσιο μπαρ με σεβασμό στον πελάτη και στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Το ξύλο και…

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Από τον δημιουργό του «Ψάριστον» Βασίλη Ακριβό το «Γίδι» με χιούμορ, φαντασία και σεβασμό στην παράδοση είναι μία αυθεντική χασαποταβέρνα του σήμερα. Ο πέτρινος χώρος του με το μωσαϊκό στο πάτωμα και τις ξύλινες καρέκλες και τραπέζια μοιάζει βγαλμένος από ελληνική ταινία ενώ το όνομά του υποδηλώνει εκτός από το χιούμορ του δημιουργού του Βασίλη…