Καλώς ήλθατε στο blog μας

Τα φασόλια Σισανίου αποκτούν brand name

Τα φασόλια Σισανίου αποκτούν brand name

Τα φημισμένα φασόλια Σισανίου της Κοζάνης εισέρχονται σε μία νέα εποχή προχωρώντας ολοταχώς προς την τυποποίηση με το ανάλογο brand name. Η καλλιέργεια των φασολιών Σισανίου περνάει σε μία νέα εποχή έπειτα και από τη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς με την ομάδα των παραγωγών. Επακόλουθο αυτής ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών…

Το ελληνικό και ελληνικού τύπου γιαούρτι κατακτούν τη Γερμανία

Το ελληνικό και ελληνικού τύπου γιαούρτι κατακτούν τη Γερμανία

Έρευνα της GfK αποκαλύπτει πως το ελληνικό ή ελληνικού τύπου γιαούρτι καταλαμβάνει το 10% της αγοράς φυσικού γιαουρτιού στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έρευνα της GfK οι εξαγωγές της Ελλάδας το περασμένο έτος ανήλθαν στους 56.156 τόνους και η αξία των πωλήσεων έχει αυξηθεί σε ποσοστό 32% σε σχέση με το προηγούμενο…

Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή», την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 16:00 -19:00, στην έκθεση Τροφίμων & Ποτών «5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ», που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής για την προστασία της υγείας…

Εσπερίδα: «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση»

Εσπερίδα: «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση»

Λίγες ημέρες μένουν για την πραγματοποίηση της εσπερίδας «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση», η οποία θα λάβει χώρα στη Συνεδριακή Αίθουσα ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα.  Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σας προσκαλούν στην εσπερίδα με θέμα «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση», η οποία θα πραγματοποιηθεί…

Επιστρέφουν οι «Γλυκές Αλχημείες» τον Δεκέμβρη

Επιστρέφουν οι «Γλυκές Αλχημείες» τον Δεκέμβρη

Η αγαπημένη εκπομπή ζαχαροπλαστικής του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού, οι «Γλυκές Αλχημείες», επιστρέφουν στις 9 Δεκέμβρη στον ΣΚΑΪ. Η εκπομπή που το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό αγαπάει και στηρίζει επιστρέφει με νέα επεισόδια στον ΣΚΑΪ για να μας ταξιδέψει στους πιο γλυκούς γευστικούς προορισμούς. Η επιστροφή της εκπομπή συμπίπτει με τα δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας του Στέλιου…

Ποιες είναι οι οδηγίες αγοράς και η σωστή συντήρηση για το κοτόπουλο

Ποιες είναι οι οδηγίες αγοράς και η σωστή συντήρηση για το κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι μία θρεπτική τροφή την οποία θα πρέπει να προμηθευόμαστε, να συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή. Από την αγορά μέχρι τη συντήρηση, το μαγείρεμα και την κατανάλωση πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κοτόπουλο με προσοχή ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες ώστε να αποφύγουμε τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν όπως είναι η σαλμονέλα. Σίγουρα η…

Health Agenda: Η νέα εποχή στην ενημέρωση στα θέματα υγείας

Health Agenda: Η νέα εποχή στην ενημέρωση στα θέματα υγείας

Το Διαδικτυακό κανάλι υγείας Health Agenda ήρθε για να γεμίσει το κενό στην ενημέρωση στα θέματα υγείας με αφιερώματα τα οποία μας ενδιαφέρουν όλους. Η νέα εποχή της ενημέρωσης είναι ήδη εδώ και ακούει στο όνομα «διαδίκτυο». Το youtube είναι ένας χώρος στον οποίο πλέον μπορούμε να αναζητήσουμε και να κάνουμε εγγραφή σε κανάλια τα…

Βόλος: Η «μεθυστική» νύμφη του Παγασητικού

Βόλος: Η «μεθυστική» νύμφη του Παγασητικού

Με ιστορία που χάνεται στις ρίζες του ελληνικού πολιτισμού ο Βόλος είναι μία πόλη φιλόξενη γεμάτη αξιοθέατα, μαγευτική φύση και… νοστιμιές για τσίπουρο! Βρίσκεται κτισμένος στους πρόποδες του Πηλίου στον μυχό του Παγασητικού κόλπου επωφελούμενος τόσο από την πλούσια βλάστηση του βουνού όσο και από την πλούτο της θάλασσας. Ο απάνεμος κόλπος υπήρξε πάντοτε ένα…

7Cactus: το ελληνικό street deli

7Cactus: το ελληνικό street deli

Με σήμα το φραγκόσυκο, το 7Cactus παραδίδει μαθήματα αυθεντικού ελληνικού street deli στο Κουκάκι. Το street food δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι πρόχειρο, χαμηλής ποιότητας και με ευτελή υλικά. Μπορεί να είναι ότι καλύτερο έχεις δοκιμάσει ποτέ σου εάν έχει φτιαχτεί από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και την κουζίνα….

«Gastronomy Acropolis Awards»: Βραβεία για ξεχωριστούς ανθρώπους

«Gastronomy Acropolis Awards»: Βραβεία για ξεχωριστούς ανθρώπους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Gastronomy Acropolis Awards» στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας. Στόχος της άκρως εντυπωσιακής και ταυτόχρονα εποικοδομητικής εκδήλωσης  ήταν η ανάδειξη και επιβράβευση σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού, της Γαστρονομίας & της Ανάπτυξης.  Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis» δημιούργησε τον θεσμό «Gastronomy Acropolis Awards» τιμώντας αξίες και…