Καλώς ήλθατε στο blog μας

Το Ουζερί του Λάκη

Το Ουζερί του Λάκη

Ένας γαστρονομικός προορισμός για μυημένους ψαροφαγάδες στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για «Το Ουζερί του Λάκη»! Για περισσότερα από 30 χρόνια σε έναν πεζόδρομο πλέον της πλατείας Βικτωρίας βρίσκεται ένα ουζερί κοινό μυστικό των ναυτικών και των ψαροφαγάδων. Με τον αέρα της παλιάς καλής εποχής και του παραδοσιακού ουζερί σερβίρει στους πελάτες του τις νοστιμιές…

Σπάρτη: Η μαγευτική πόλη του Λεωνίδα

Σπάρτη: Η μαγευτική πόλη του Λεωνίδα

Η Σπάρτη με τη μακραίωνη ιστορία της και την αυθεντική φυσική ομορφιά της αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Την ιστορία του ονόματος της Σπάρτης εντοπίζουμε στις αφηγήσεις του περιηγητή Παυσανία. Σύμφωνα με τα όσα μας κληροδότησε η Σπάρτη ήταν η κόρη του Ευρώτα απόγονος της βασιλικής οικογένειας των Λελέγων για χάρη της οποίας χτίστηκε η αρχαία…

Το μέλλον της γεωργίας βρίσκεται στα… ρομπότ;

Το μέλλον της γεωργίας βρίσκεται στα… ρομπότ;

Νέες τεχνολογίες με ρομπότ βρίσκουν την εφαρμογή τους στον αγροδιατροφικό τομέα στοχεύοντας στην βελτίωση της παραγωγής, στη μείωση του κόστους και έχοντας προσανατολισμό στις βιώσιμες καλλιεργητικές μεθόδους. Μπορεί να φαντάζει εικόνα βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας ωστόσο η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από το να δούμε ρομπότ-αγρότες. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει προσφέρει στον αγροδιατροφικό τομέα…

Κατσαρός Distillery: Αποστάγματα με ιστορία

Κατσαρός Distillery: Αποστάγματα με ιστορία

Για περισσότερα από 160 χρόνια η οικογένεια Κατσαρός δημιουργεί με τη μυστική της συνταγή το διάσημο ούζο. Όλα ξεκίνησαν το 1856 σε μία περιοχή με παράδοση στα αποστάγματα. Εκεί ο Νικόλαος Κατσαρός γνωστός έμπορος αποσταγμάτων της εποχής αλλά και γνώστης της τέχνης αποφάσισε να δημιουργήσει το ξακουστό πλέον Ούζο Τυρνάβου. Έχοντας πειραματιστεί με πολλά από…

Η κακή διατροφή βασική αιτία θνησιμότητας

Η κακή διατροφή βασική αιτία θνησιμότητας

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή. Μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet αποκαλύπτει πως διαιτολόγια τα οποία χαρακτηρίζονται από την απουσία δημητριακών ολικής άλεσης, φρούτων και λαχανικούς συνδέονται σε παγκόσμιο επίπεδο με έναν στους πέντε θανάτους. Για τη μελέτη η οποία αφορά στην Παγκόσμια Επιβάρυνση…

«Βασίλαινας»: Mια γευστική διαδρομή γεμάτη μνήμες

«Βασίλαινας»: Mια γευστική διαδρομή γεμάτη μνήμες

Ένα μαγαζί με παράδοση σχεδόν ενός αιώνα με το όνομα «Βασίλαινας» ανανέωσε την εμφάνισή του και μας καλωσορίζει με νέο μενού αλλά και αφοσίωση στην ελληνική κουζίνα. Η ιστορία του «Βασίλαινα» ξεκινάει ακριβώς πριν από 97 χρόνια με τον Θανάση Βασίλαινα και την «μπακαλοταβέρνα» του στη γειτονιά της Αγιάς Σοφιάς στον Πειραιά. Σχεδόν 100 χρόνια…

Penny Lane Comfort Food: Επαναπροσδιορίζοντας την «άνεση» στο φαγητό

Penny Lane Comfort Food: Επαναπροσδιορίζοντας την «άνεση» στο φαγητό

Αγαπημένα πιάτα με μία νέα αισθητική και σπιτικό concept σε ένα χώρο που αποπνέει θαλπωρή με μία νότα βρετανικής αισθητικής, όπως και το όνομά του, Penny Lane Comfort Food. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles και τον αντίστοιχο δρόμο του Λίβερπουλ και αυτός ο βρεταννικός προσανατολισμός είναι ορατός και στην…

Steak Bar By Kiku

Steak Bar By Kiku

Δύο μεγάλα ονόματα, ένα από το χώρο του νωπού κρέατος κι ένα από το χώρο της εστίασης, ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το Steak Bar By Kiku στο Κολωνάκι. Ο πολυχώρος του Yoleni’s Flagship Concept Store μας είναι γνωστός για την αγάπη και την αφοσίωσή του στους Έλληνες παραγωγούς και στα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους….

ΙΕΛΚΑ: Νέα μελέτη για τις συνήθειες και τις επιλογές του καταναλωτή

ΙΕΛΚΑ: Νέα μελέτη για τις συνήθειες και τις επιλογές του καταναλωτή

Νέα μελέτη του ΙΕΛΚΑ αποκαλύπτει την έντονη κινητικότητα του Έλληνα καταναλωτή και τη συνήθειά του να επιλέγει πολλά διαφορετικά σημεία πώλησης για τις αγορές του. Το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) πραγματοποίησε την ετήσια πανελλήνια έρευνα καταναλωτών σουπερμάρκετ έχοντας ως δείγμα 2.000 καταναλωτές. Στο πλαίσιο της έρευνας μελέτησε μεταξύ άλλων και τις πολυκαναλικές τάσεις…

Η διατροφή που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Η διατροφή που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Νέα έρευνα από τις ΗΠΑ για τη διατροφή έρχεται να συνδέσει την μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Francis Crick των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μελέτη με στόχο την βέλτιστη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η διατροφή μπορεί να επηρεάσει το προσδόκιμο ζωής. Για τις ανάγκες της έρευνας μελέτησαν…