Καλώς ήλθατε στο blog μας

5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Γαστρονομικές εκπλήξεις στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Γαστρονομικές εκπλήξεις στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

Ένα τετραήμερο γεμάτο γαστρονομικές εκπλήξεις και κορυφαίους σεφ επιφυλάσσει στους καλεσμένους της η ανατρεπτική κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» κατά τη διάρκεια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχωρίζει το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και καταξιωμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της…

Διαμονή σε κορυφαία ξενοδοχεία για τους μεγάλους νικητές του Greek Chef από την HotelBrain

Διαμονή σε κορυφαία ξενοδοχεία για τους μεγάλους νικητές του Greek Chef από την HotelBrain

Στιγμές απόλαυσης επιφυλάσσει ο Χρυσός Χορηγός της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, HotelBrain, για τους μεγάλους νικητές του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Greek Chef 2018, αφού προσφέρει στους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας διαμονή τριών ημερών σε δύο κορυφαία ξενοδοχεία της Ελλάδας. Έφθασε η στιγμή που η κουζίνα του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Greek Chef 2018 θα «πλημμυρίσει» από ακονισμένα…

Peek a bloom ένα διαφορετικό κρυφτό στην απόλαυση

Peek a bloom ένα διαφορετικό κρυφτό στην απόλαυση

Στο Peek a bloom το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε δύο σημαντικά άνθη που μας προσφέρουν το ένα τον καφέ και το άλλο το… αψέντι. Η μικρή στοά της οδού Λέκκα έχει μία παράδοση στα ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μαγαζιά όπως είναι το «Peek a bloom» παράφραση της αγγλικής έκφρασης για το παιχνίδι του κρυφτού με το…

Στην 6η θέση των εισαγόμενων τυριών της Σουηδίας η φέτα

Στην 6η θέση των εισαγόμενων τυριών της Σουηδίας η φέτα

Η φέτα είναι το ελληνικό τυρί το οποίο φέρνει την Ελλάδα στην 6η θέση των εισαγόμενων τυριών της Σουηδίας. Τα δεδομένα προέκυψαν έπειτα από έρευνα του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα βρίσκεται η χώρα μας βρίσκεται στην 6η θέση των κυριότερων προμηθευτών τυριού της Σουηδίας, με το ποσοστό των…

Προστατευόμενο προϊόν το Μελεκούνι

Προστατευόμενο προϊόν το Μελεκούνι

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή καταχώρισε το Μελεκούνι στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ). Το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου σε σχήμα ρόμβου αναγνωρίστηκε πλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων. Το «Μελεκούνι» φτιάχνεται από σουσάμι, μέλι, μπαχαρικά, αμύγδαλα και φλούδα ή και χυμό εσπεριδοειδών ενώ το όνομά του βασίζεται στα συστατικά του «μέλι»…

Ανακαλύπτοντας τον Κύριο Χου

Ανακαλύπτοντας τον Κύριο Χου

Φρεσκοκαβουρδισμένος ελληνικός καφές, σπιτικό τσίπουρο και μεζεδάκια σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933 με την υπογραφή του Κύριου Χου. Μία παλιά μονοκατοικία στα Πετράλωνα ανακαινίστηκε και από το 2014 προσφέρει τα καλύτερα σε όσους την επισκέπτονται για τον καφέ ή για το ποτό τους. Ο Κύριος Χου είναι έμπνευση και δημιουργία τεσσάρων φίλων του Λάμπρου,…

Ωφέλιμες οι φυτικές ίνες για τους καρκινοπαθείς

Ωφέλιμες οι φυτικές ίνες για τους καρκινοπαθείς

Σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή των φυτικών ινών στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητες για τους καρκινοπαθείς. Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Harvard και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη των ΗΠΑ η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA Oncology αποκαλύπτει την ωφέλιμη επίδραση των φυτικών ινών στα άτομα τα οποία έχουν διαγνωστεί με…

Άργος: με άρωμα πορτοκαλιού και ιστορία 6.000 ετών

Άργος: με άρωμα πορτοκαλιού και ιστορία 6.000 ετών

Η αρχαιότερη πόλη στην Ηπειρωτική Ευρώπη, το Άργος είναι γεμάτη από μνημεία μαρτυρίες της μακραίωνης ιστορίας της ενώ τους δρόμους και τον κάμπο της πλημμυρίζει το μεθυστικό άρωμα των πορτοκαλεώνων. Αρκετοί χαρακτηρίζουν το Άργος ως μία από τις πρώτες πόλεις του κόσμου. Ως πρώτοι και αυτόχθονες κάτοικοί του θεωρούνται οι Πελασγοί και μαρτυρίες των πρώτων…

Φάκελος ελαιόλαδο, όσα θα έπρεπε να γνωρίζουμε

Φάκελος ελαιόλαδο, όσα θα έπρεπε να γνωρίζουμε

Μπορεί αρκετοί όροι που αφορούν στο ελαιόλαδο να μας ακούγονται οικείοι όμως πόσο καλά κατανοούμε το νόημά τους; Με την αρχή της χρονιάς αλλάζει ο τρόπος διάθεσης του ελαιόλαδου από τα εστιατόρια προς τους καταναλωτές αφού κάθε επιχείρηση από 1η Ιανουαρίου του 2018 θα πρέπει να έχει στα τραπέζια της τυποποιημένα επώνυμα ελαιόλαδα. Σίγουρα πρόκειται…

«Αγροδιατροφική Σύμπραξη» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

«Αγροδιατροφική Σύμπραξη» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε την ίδρυση της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης», μίας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Έχοντας ως βασικό στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροδιατροφικών προϊόντων αλλά και την προβολή και την προώθησή τους η Περιφέρεια…