Noel: The holiday bar και το εννοεί!

25 Δεκεμβρίου 2017

Στο Noel κάθε μέρα είναι ένας ακόμα λόγος για να γιορτάσεις τη ζωή με εκλεπτυσμένα cocktail και μεσογειακές γεύσεις!

Τα Χριστούγεννα, οι διακοπές και η διάθεση που τα συνοδεύει είναι ο βασικός άξονας δημιουργίας του συγκεκριμένου all day bar restaurant. Μπαίνοντας στη Στοά Κουρτάκη ο χρόνος δεν σταματά απλώς, σε περνάει σε μία άλλη διάσταση όπου κάθε μέρα είναι γιορτή, χαρά και διακοπές. Χαλαροί ρυθμοί, μεσογειακά cocktails και μία κουζίνα που σε προ(σ)καλεί να την ανακαλύψεις.

Ο χώρος
Όπως και κάθε όνειρο το Noel ξεκίνησε μικρό και μέσα σε λίγα χρόνια μεγάλωσε για να χωρέσει το ολοένα και αυξανόμενο κοινό του. Πλέον αποτελείται από το κυρίως μπαρ, το Μπλε, το Etage αλλά και τους εξωτερικούς του χώρους. Κάθε ένα με την ιδιαιτερότητά του ωστόσο ο προσανατολισμός παραμένει ίδιος. Τα Χριστούγεννα και η γαλλική εσάνς βρίσκονται παντού με το Μπλε να έχει εμπλουτιστεί με αρκετές νότες Κούβας. Πολυέλαιοι, μπαρόκ αισθητική, τεράστια ρολόγια και εντυπωσιακοί καθρέπτες βρίσκονται παντού. Το Etage στον πρώτο όροφο του Noel, δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτισμού, live και ομαδικά events. Ένα διαφορετικό στέκι πολιτισμού και παράλληλα ένας μοναδικός χώρος για prive events, βγαλμένος από άλλη εποχή στην ίδια ιδεολογία με το υπόλοιπο Noel.

Noel: The holiday bar και το εννοεί!

Τα cocktails
Η ανανέωση στη λίστα των cocktails ακολουθεί την εναλλαγή των εποχών και εμπλουτίζεται με φρούτα, γεύσεις και αρώματα που συναρπάζουν. Η έμφαση όμως δίνεται στις μεσογειακές γεύσεις και στα ανατολίτικα μπαχαρικά. Σε κάθε περίπτωση κάθε cocktail προσφέρεται με διακριτική παρουσίαση και elegant διακόσμηση ενώ υπάρχει ένας ευδιάκριτος διαχωρισμός σε τρεις κατηγορίες με βασικό κριτήριο την περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Έτσι λοιπόν βρίσκουμε τα βασικά cocktail όπως το Bloody Mary το οποίο στη Noel του έκδοση γίνεται από φρέσκα ψημένα ντοματίνια με homemade tabasco, τα χωρίς αλκοόλ και φυσικά εκείνα που έχουν χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς όπως το Monkey Business.

Noel: The holiday bar και το εννοεί!

Το menu
Μία έμφαση στην ιταλική κουζίνα τη διακρίνει κανείς ρίχνοντας μία ματιά στο βασικό μενού του Noel. Ωστόσο ξεκινώντας από σήμερα 3/05 το Noel ξεκινάει μία σειρά με αποκλειστικές guest chef γαστρονομικές βραδιές. Η έναρξη θα γίνει με τον πολυβραβευμένο Chef του Artisanal Δημήτρη Δημητριάδη στου οποίου το ιστορικό υπάρχον εκλεκτές συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, η Hytra και το NABUCCO. Το μενού, το κόστος του οποίου είναι 50 ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνει ψωμάκι ατμού με σέλερι, μαυρομάτικα φασόλια, χέλι καπνιστό, μήλο τουρσί, παντζάρια και μπέικον, σαλάτα με κινόα, σπανάκι, τραγανό σπαράγγι, αυγό και γραβιέρα Νάξου, καλαμάρι σχάρας, χτένι ποσέ, πουρέ φασολάδα, λαχανικά τουρσί και ταραμά, μοσχαρίσιο trip-tip σχάρας με πουρέ πατάτας, λαγόχορτο, τραχανά και σάλτσα με μαύρη τρομπέτα. Ως επιδόρπιο θα σερβιριστεί τάρτα σοκολάτας με ελληνικό καφέ και παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα
Τηλ.: 211 215 9534 / Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 9916592 (17.00-22.00)
Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. – Παρ. (09.00 – 02.00), Σαβ. – Κυρ. (09.00 – 03.00)