Καλώς ήλθατε στο blog μας

Τσέλιγκας Delicatessen: Παράδοση, ποικιλία και ποιότητα

Τσέλιγκας Delicatessen: Παράδοση, ποικιλία και ποιότητα

Με έμφαση στα παραδοσιακά προϊόντα και με το βλέμμα στραμένο στην ενίσχυση των μικρών παραγωγών και τις οικοτεχνικές μονάδες του τόπου μας, το βραβευμένο και απόλυτα οργανωμένο κατάστημα Τσέλιγκας Delicatessen, «παντρεύει» τις κλασικές πατροπαράδοτες γεύσεις με τις τελευταίες τάσεις της αγοράς.  Από το 1981, το κατάστημα Τσέλιγκας Delicatessen τροφοδοτεί την ελληνική αγορά με τα πιο αγνά τυροκομικά…

Σαλέπι Σαλονίκης: Ευεργετικό και απολαυστικό

Σαλέπι Σαλονίκης: Ευεργετικό και απολαυστικό

Από τη ρίζα της ορχιδέας το Σαλέπι Σαλονίκης γίνεται ρόφημα και έρχεται στο ποτήρι μας για να τονώσει τον οργανισμό μας και να απογειώσει τις αισθήσεις μας. Το γνωστό σε όλη την Ανατολή σαλέπι είναι ένα ευεργετικό θερμαντικό ποτό το οποίο προκύπτει από τον βρασμό της σκόνης από τη ρίζα της ορχιδέας Orchis mascula, με γάλα,…

FoodCo Ελαιουργείο Παναγιωτάκη και Καφές Τσιρογαλάκη: Συνεχιστές της παράδοσης

FoodCo Ελαιουργείο Παναγιωτάκη και Καφές Τσιρογαλάκη: Συνεχιστές της παράδοσης

Με έδρα το Αρκαλοχώρι της Κρήτης η FoodCo Παναγιωτάκης μέσα από μία παράδοση γενεών παράγει και διαθέτει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα από τους καρπούς της ελιάς και του καφέ. Η FoodCo Παναγιωτάκης ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2016 και ο σκοπός της είναι η ανάπτυξη δύο οικογενειακών επιχειρήσεων, του ελαιουργείου της οικογένειας Παναγιωτάκης και του Καφέ Τσιρογαλάκη….

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Έως και τις 16 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης ο οποίος και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου…

Αντίστροφη μέτρηση για την Food Expo 2018

Αντίστροφη μέτρηση για την Food Expo 2018

Προ των πυλών είναι η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO. Κάθε ρεκόρ συμμετοχής των προηγούμενων χρόνων διεξαγωγής της πρόκειται να ξεπεράσει η Food Expo 2018 καθώς, μία ανάσα πριν ανοίξει τις πύλες της, οι Έλληνες και ξένοι…

Sknipa: Η ελληνική μπύρα

Sknipa: Η ελληνική μπύρα

Μία διαφορετική μπύρα, η Sknipa με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα και επιλεγμένες πρώτες ύλες. Η ιστορία της Sknipa ξεκίνησε από μία μικρή οικιακή ζυθοποιία η οποία αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο μικροζυθοποιείο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Ένα προϊόν ποιοτικό από κριθάρι, μαγιά και λυκίσκος κορυφαίας ποιότητας και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ελληνικής προέλευσης. Τις πρώτες…

Kottis Superfoods: Η θαυματουργή Αρώνια στην πιο απολαυστική της εκδοχή

Kottis Superfoods: Η θαυματουργή Αρώνια στην πιο απολαυστική της εκδοχή

Το θαυματουργό μούρο Αρώνια είναι η πρώτη ύλη για τα πιο απολαυστικά προϊόντα με την υπογραφή Kottis Superfoods. Οι ωφέλιμες ιδιότητες των μούρων για τον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτουν και τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Τα μούρα αρώνια αποτελούν…

Συκεώνες Παπασωτηρίου: Βασιλικά Σύκα Μαρκοπούλου

Συκεώνες Παπασωτηρίου: Βασιλικά Σύκα Μαρκοπούλου

Τα Βασιλικά Σύκα Μαρκοπούλου Μεσογαίας είναι ένα φημισμένο προϊόν από την αρχαιότητα το οποίο σήμερα έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Π.Γ.Ε. Με εξαιρετική γεύση, μεθυστικό άρωμα και μία γλύκα που τα κάνει να ξεχωρίζουν τα βασιλικά σύκα της Αττικής διατηρούν τη φήμη τους στο πέρασμα των αιώνων. Οι παραδοσιακοί συκεώνες Παπασωτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας δημιουργήθηκαν το…

Medi Oils: Μεσογειακά έλαια από καρπούς και σπόρους

Medi Oils: Μεσογειακά έλαια από καρπούς και σπόρους

Αναζητώντας την τελειότητα στην παραγωγή ελαίων από καρπούς και σπόρους και εστιάζοντας στα ελληνικά και βιολογικά προϊόντα μία ομάδα ανθρώπων δημιούργησε την Medi Oils. Μία από τις συνηθέστερες μεθόδους που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σπορέλαιων είναι αυτή στην οποία υπάρχει η συμμετοχή του πετρελαϊκού αιθέρα ο οποίος ακόμα και μετά από ραφινάρισμα αφήνει στο τελικό…

El. Mar Olives: Αναδεικνύοντας τον αρχαίο καρπό

El. Mar Olives: Αναδεικνύοντας τον αρχαίο καρπό

Ξεκινώντας από έναν από τους αρχαιότερους ελληνικούς ελαιώνες η El. Mar Olives έχει κατορθώσει με τις εξαγωγές της σε προϊόντα ελιάς να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά. Έχοντας ως βάση έναν εντυπωσιακό ελαιώνα στους πρόποδες του Παρνασσού, τον ελαιώνα της Άμφισσας, έναν από τους αρχαιότερους της χώρας η El. Mar Olives αξιοποίησε με τον βέλτιστο τρόπο…