Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

1 Μαρτίου 2018

Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Έως και τις 16 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης ο οποίος και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου του 2018. Από την αρχή της διοργάνωσης πριν από 18 χρόνια στόχος ήταν η ανάδειξη του επώνυμου ελληνικού κρασιού και των αποσταγμάτων σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κορυφαίες σχολές οινογνωσίας
Από τις 27/02-1/03 θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Η νέα χρονιά έφερε και ορισμένες αλλαγές όσον αφορά στο σύστημα αξιολόγησης και στους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού οι οποίες έχουν κινητοποιήσει και οινοποιία τα οποία μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν. Βασικότερη των αλλαγών είναι ο νέος κανονισμός που θα διέπει τον διαγωνισμό ο οποίος είναι διαφορετικός από αυτόν του O.I.V. επιφέροντας παράλληλες αλλαγές στο τεχνικό μέρος αλλά και στις διαδικασίες αξιολόγησης των κρασιών. Αυτή η αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα των εκσυγχρονισμό των διαδικασιών ακολουθώντας τα πρότυπα των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών.

Όσον αφορά στο οργανωτικό μέρος του διαγωνισμού υπάρχει πλέον η συμμετοχή ολόκληρου του κλάδου του κρασιού με τις κλαδικές οργανώσεις ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ και με όλες τις περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας στην Οργανωτική Επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο κος Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.

Περισσότερες πληροφορίες: www.tiwc.gr και στα τηλέφωνα της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε.: 2310-281617 & 2310-281632.