El. Mar Olives: Αναδεικνύοντας τον αρχαίο καρπό

26 Φεβρουαρίου 2018

Ξεκινώντας από έναν από τους αρχαιότερους ελληνικούς ελαιώνες η El. Mar Olives έχει κατορθώσει με τις εξαγωγές της σε προϊόντα ελιάς να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

Έχοντας ως βάση έναν εντυπωσιακό ελαιώνα στους πρόποδες του Παρνασσού, τον ελαιώνα της Άμφισσας, έναν από τους αρχαιότερους της χώρας η El. Mar Olives αξιοποίησε με τον βέλτιστο τρόπο την σύγχρονη τεχνολογία παράγοντας στον 5.000m2 χώρο της ελιές και προϊόντα κορυφαίας ποιότητας τα οποία κατόρθωσαν να διεισδύσουν και να ξεχωρίσουν στην παγκόσμια αγορά.

Η αρχή έγινε το 1989 με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Ι. Μαργαρίτη και πλέον τα ινία έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά διαθέτοντας πλέον το 90% της παραγωγής στις αγορές του εξωτερικού και το 10% στην εγχώρια αγορά. Νέος στόχος μετά την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία είναι οι Αραβικές χώρες.

Η El.Mar Olives έχει ως βάση της τον ελαιώνα της Άμφισσας.
Η El.Mar Olives έχει ως βάση της τον ελαιώνα της Άμφισσας.

Η συλλογή των καρπών γίνεται αποκλειστικά με το χέρι ενώ η επεξεργασία γίνεται με σύγχρονα μέσα και σεβασμό στην παράδοση. Οι ποικιλίες τις οποία παράγει και διαθέτει η El. Mar Olives είναι οι καλαμών, οι μαύρες, οι ξανθές, η θρούμπα Αμφίσσης και η θρούμπα Θάσου και οι Δαμασκηνοελιές. Αναλόγως με την επεξεργασία που ακολουθείται κάθε φορά προκύπτουν προϊόντα κορυφαία ποιότητας όπως είναι οι εκπυρηνωμένες, οι ελιές σε ροδέλες, οι γεμιστές με αμύγδαλο, με πιπεριά ή με σκόρδο καθώς και το πατέ ελιάς.

Εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τις γευστικές δυνατότητες του καρπού η El. Mar Olives δημιούργησε προϊόντα ντελικατέσεν όπως είναι οι ελιές πράσινες με jalpenos, καυτερή πιπεριά και αρωματικά βότανα, οι ελιές καλαμών με σκόρδο, κόκκινη πιπεριά και λεμόνι και οι ελιές καλαμών με δεντρολίβανο και πορτοκάλι. Ξεχωριστή ενότητα στον κατάλογο των προϊόντων της επιχείρησης αποτελούν και οι γλυκές ελιές καλαμών, πράσινες και ανάμεικτες.

Μάθετε περισσότερα στο: https://olive-greece.gr/