Medi Oils: Μεσογειακά έλαια από καρπούς και σπόρους

27 Φεβρουαρίου 2018

Αναζητώντας την τελειότητα στην παραγωγή ελαίων από καρπούς και σπόρους και εστιάζοντας στα ελληνικά και βιολογικά προϊόντα μία ομάδα ανθρώπων δημιούργησε την Medi Oils.

Μία από τις συνηθέστερες μεθόδους που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σπορέλαιων είναι αυτή στην οποία υπάρχει η συμμετοχή του πετρελαϊκού αιθέρα ο οποίος ακόμα και μετά από ραφινάρισμα αφήνει στο τελικό προϊόν στοιχεία του. Γνωρίζοντάς το αυτό στην Medi Oils εστιάζουν αποκλειστικά στη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης έχοντας ως σκοπό την παραγωγή αγνών προϊόντων.

Η Medi Oils εστιάζει αποκλειστικά στη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης
Η Medi Oils εστιάζει αποκλειστικά στη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης

Με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και με το κατάλληλο φιλτράρισμα τα έλαια τα οποία παράγονται διατηρούν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και ουσίες τους καθώς κι ένα διακριτικό άρωμα του καρπού από τον οποίο προέρχονται. Τα έλαια παράγονται από την επιστημονική ομάδα της εταιρίας σε συνεργασία και με την καθοδήγηση της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στοχεύοντας στη μέγιστη ποιότητα του τελικού προϊόντος η εταιρία αναζήτησε βιολογικές ή έστω ελληνικές πρώτες ύλες στις περιπτώσεις που αυτό ήταν εφικτό λαμβάνοντας ως τελικό προϊόν έλαια τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνες, σε Ω-3, Ω-5, Ω-6, Ω-9. Με αυτό τον τρόπο επετεύχθη η παραγωγή ελαίων τα οποία απορροφώνται ταχύτατα από το δέρμα με εντυπωσιακά αποτελέσματα ενώ ορισμένα εξ αυτών είναι και βρώσιμα. Όπως για παράδειγμα το βιολογικό ηλιέλαιο, το έλαιο μαύρου κύμινου, το κανναβέλαιο, το κολοκυθέλαιο και το βιολογικό σησαμέλαιο. Τη μακροσκελή λίστα των παραγόμενων ελαίων συμπληρώνουν εξαιρετικά έλαια όπως το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο ροδιού, το έλαιο chia,το μαραθέλαιο και το σταφυλέλαιο ενώ συνεχώς προστίθενται νέες παραγωγές.

Επιπλέον η Medi Oils έχει προχωρήσει και στο συνδυασμό ελαίων δημιουργώντας μείγματα για καλλυντική χρήση, άλευρα, βούτυρα και πάστες όπως είναι το ταχίνι και η πάστα αμυγδάλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://medioils.eu/