Καλώς ήλθατε στο blog μας

Jukeros by Dimitris Chomatas: Ευφάνταστα χειροποίητα προϊόντα

Jukeros by Dimitris Chomatas: Ευφάνταστα χειροποίητα προϊόντα

Τα προϊόντα Jukeros by Dimitris Chomatas αποδεικνύουν περίτρανα πως η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία. Γνώση του αντικειμένου, αγάπη για την τέχνη, εμμονή με την τελειότητα και σεβασμός στον καταναλωτή είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίες οφείλει να κινείται μία επιχείρηση η οποία παράγει προϊόντα διατροφής κι αυτό φαίνεται πως το γνωρίζει πολύ καλά ο σεφ…

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια

Δύο αστέρια Michelin, πολλαπλές βραβεύσεις και μία κορυφαία αισθητική που το κάνουν το εστιατόριο Σπονδή να ξεχωρίζει και να μένει σταθερά πρώτο στην προτίμηση του κοινού. Ήταν το 1996 όταν ο Απόστολος Τραστέλης συνειδητοποίησε το σημαντικό κενό στη γαστρονομία της Ελλάδας και αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρο της Σπονδής. Γνώμονας για κάθε επίπεδο του εστιατορίου είναι…

Νάξος, εύφορη και μεθυστική

Νάξος, εύφορη και μεθυστική

Ανέθρεψε τον Δία, γέννησε τον έρωτα του Διονύσου για την Αριάδνη και υπήρξε αυτάρκης από τα αρχαία χρόνια, η Νάξος περιμένει απλά να την ανακαλύψουμε. Με έκταση 442 τετρ. χλμ., η Νάξος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων. Σε αυτήν βρίσκουμε και το υψηλότερο όρος των νησιών τον Ζα και την χαμηλότερη Κόρωνο….

Ένα απεριτίφ για να ανοίξει η όρεξη

Ένα απεριτίφ για να ανοίξει η όρεξη

Η λέξη απεριτίφ έχει τις ρίζες της στο λατινικό ρήμα «aperire» το οποίο σημαίνει «ανοίγω», χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα οινοπνευματώδη ποτά τα οποία συνηθίζεται να καταναλώνονται πριν από το φαγητό προκειμένου να μας ανοίξουν την όρεξη. Συνήθως περιέχουν χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, η γεύση τους είναι ελαφριά και πικρή ή ελαφρώς γλυκιά. Αυτό συμβαίνει για…

WWF: Οδηγός υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών

WWF: Οδηγός υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών

Το WWF Ελλάς στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Fish Forward μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε οι επιλογές μας να είναι ορθές και ωφέλιμες για εμάς και το περιβάλλον. Το Fish Forward είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία του WWF, η οποία είναι συγχρηματοδοτούμενη από την ΕΕ. Η εκστρατεία υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την…

The Clumsies: Το 9ο καλύτερο μπαρ του κόσμου βρίσκεται στην Αθήνα

The Clumsies: Το 9ο καλύτερο μπαρ του κόσμου βρίσκεται στην Αθήνα

Η ανανεωμένη λίστα των cocktails του «The Clumsies» αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως εάν η Ελλάδα θέλει μπορεί να είναι στην κορυφή! Άκρως παραπλανητικό είναι το όνομα του 9ου καλύτερου μπαρ του κόσμου, αφού τίποτα δεν είναι αδέξιο σε αυτό αλλά αντιθέτως το κάθε τι είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Από το διακριτικό κουδούνι της εισόδου (ναι,…

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Μαΐου

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Μαΐου

Κάθε εποχή και κάθε μήνας έχει τα δικά του φρούτα και λαχανικά και επιλέγοντάς τα βοηθάμε στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας. Ποιες γαστρονομικές εκπλήξεις μας κρύβει ο μήνας Μάϊος; Η γνώση του ότι η καλή υγεία περνάει από τη διατροφή έχει γίνει πλέον βίωμα για τους περισσότερους από εμάς. Όσα μας προσφέρει η φύση την…

4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Το διήμερο 22-23/05, γερμανικές εταιρίες συναντούν Έλληνες παραγωγούς στο 4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στην Καβάλα με σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.  Δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις και με σκοπό την προώθηση των πρωτοβουλιών και δράσεων των εταιριών-μελών του, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συνεργάζεται με την εταιρία-µέλος BASF Ελλάς…

«Etrusco» όπως εθισμός

«Etrusco» όπως εθισμός

Σε ένα ιστορικό κεφαλοχώρι της Κέρκυρας κρύβεται ένας από τους μεγαλύτερους γαστρονομικούς θησαυρούς της χώρας, ένα εστιατόριο εκλεκτό με έμφαση στην παράδοση και τόλμη για πειραματισμό. Ο λόγος φυσικά για το Etrusco… «Η αναζήτηση δίνει την εξέλιξη στη γαστρονομία» λέει ο Έκτορας Μποτρίνι μιλώντας για το «Etrusco» και αποτυπώνει με τα πιο λιτά λόγια, τη…

Πιάνοντας το Μάη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο με το «Πίνουμε Ελλάδα»

Πιάνοντας το Μάη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο με το «Πίνουμε Ελλάδα»

Η αντίστροφη μέτρηση για τις πλούσιες μουσικές και γευστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς έχει ξεκινήσει! Αν θέλετε να απολαύσετε μια μαγευτική Πρωτομαγιά μέσα στη φύση, κάντε check in στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο. Εκεί σας περιμένει η κεφάτη παρέα του «Πίνουμε Ελλάδα-Drink Mezze Culture» που υπόσχεται να απογειώσει τη διάθεσή σας! Αν θέλετε να ζήσετε μια ανατρεπτική Πρωτομαγιά…