Το ελληνικό κρασί «ταξιδεύει» στην πρώτη θέση

17 Απριλίου 2017

Στην wine list της United Airlines για τους ταξιδιώτες της θέσης Polaris Business Class εντάχθηκαν το ελληνικό φρουτώδες και πικάντικο κρασί Κυρ-Γιάννη Παράγκα ερυθρό και το ελαφρύ και ιδιαιτέρως αρωματικό Μοσχοφίλερο Σκούρα.

Η αμερικανική εταιρία United Airlines επέλεξε για τους ταξιδιώτες της θέσης Polaris Business Class στις πτήσεις μεγάλης απόστασης να προσφέρει το καλύτερο επιλέγοντας να συμπεριλάβει στην wine list τα ελληνικά κρασιά Κυρ-Γιάννη Παράγκα ερυθρό και Μοσχοφίλερο Σκούρα.

Η ρουμπινένια Κυρ Γιάννη Παράγκα συνδυάζει απολαυστικά τις ποικιλίες του ξινόμαυρο από τους ορεινούς αμπελώνες του Αμύνταιο, του Merlot και του Syrah προσφέροντας πλούσιο άρωμα και εξαιρετική φινέτσα. Φρουτώδες και πικάντικο ξεχωρίζει για το μπουκέτο κανέλας, γαρύφαλλου και πράσινου πιπεριού καθώς και την μακρά του επίγευση. Το πλούσιο και δροσερό ερυθρό συνοδεύει ιδανικά πικάντικες γεύσεις ή να το απολαύσουμε μόνο του.

Το ελληνικό κρασί «ταξιδεύει» στην πρώτη θέση

Το ελαφρύ και ιδιαιτέρως αρωματικό Μοσχοφίλερο Σκούρα κλείνει το άρωμα της Ελλάδας σε ένα μπουκάλι. Ροδοπέταλα και λευκά λουλούδια με νότες γλυκολέμονου στέκεται περήφανα ως απεριτίφ ενώ συνδυάζεται άψογα με όλα τα θαλασσινά.

Την επιλογή των ελληνικών προτάσεων για τη λίστα των κρασιών έκανε ο Doug Frost, Master of Wine και Master Sommelier φίλος του ελληνικού κρασιού. Το γεγονός αυτής της επιλογής από μία αεροπορική εταιρία αυτού του βεληνεκούς και μέλους της μεγαλύτερης αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο της Star Alliance αποτελεί μία σαφή αναγνώριση των τοπικών ποικιλιών καθώς και μία μοναδική ευκαιρία διεθνούς προβολής της εξαιρετικής ποιότητας του ελληνικού κρασιού. Η συγκεκριμένη επιτυχία οφείλεται στον Ted Diamandis και στις προσπάθειες της Diamond Importers για την προβολή του ελληνικού κρασιού.

Το ελληνικό κρασί «ταξιδεύει» στην πρώτη θέση

Ο Στέλλιος Μπουτάρης, Οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη δήλωσε για αυτή την επιτυχία: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το κρασί μας ταξιδεύει με την United Airlines, αλλά περισσότερο που οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων όλου του κλάδου του ελληνικού κρασιού αναγνωρίζονται».

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σκούρας, οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Σκούρα συμπλήρωσε: «Το ελληνικό κρασί είναι σε άνοδο και είναι πολύ σημαντικό που οι οινόφιλοι ταξιδιώτες αυξάνονται σημαντικά ώστε να επηρεάζουν με τον τρόπο τους τις αεροπορικές να δοκιμάσουν νέα, συναρπαστικά κρασιά».