Καλώς ήλθατε στο blog μας

Το Κόκκινο Ποδήλατο σε «οδηγεί» στην απόλαυση

Το Κόκκινο Ποδήλατο σε «οδηγεί» στην απόλαυση

Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από το νησί και ένα μενού μεσογειακού προσανατολισμού με θέα στην Καλντέρα των Φηρών, αυτά συνθέτουν το Σαντορινιό και απολαυστικό «Κόκκινο Ποδήλατο». Σίγουρα η πρώτη εικόνα από ένα εστιατόριο είναι αυτή που σου μένει και η αλήθεια είναι πως στο «Κόκκινο Ποδήλατο» η θέα σου κόβει την ανάσα από την πρώτη…

6 ξεχωριστά επισκέψιμα οινοποιεία των Κυκλάδων

6 ξεχωριστά επισκέψιμα οινοποιεία των Κυκλάδων

Τα επισκέψιμα οινοποιεία των Κυκλάδων μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τη διαδικασία της οινοποιίας αλλά και τους ίδιους τους αμπελώνες. Οινοποιείο Μωραΐτη – Πάρος Η ιστορία του οινοποιείου της οικογένειας Μωραΐτη ξεκίνησε το 1910 από τον Μανώλη Μωραΐτη ο οποίος καλλιεργούσε τα δικά του αμπέλια ενώ οινοποιούσε και σταφύλια από εκλεκτές καλλιέργειες…

Wine Up: Για ποιοτικό ελληνικό κρασί

Wine Up: Για ποιοτικό ελληνικό κρασί

Ένας χώρος αφιερωμένος στο ποιοτικό ελληνικό κρασί είναι το Wine Up στην Πετρούπολη. Το Wine Up στην Πετρούπολη προσφέρει στους οινόφιλους κορυφαίες επιλογές από αυστηρά ελληνικές ετικέτες δίνοντας τη δυνατότητα σε μυημένους και μη να γνωρίσουν το καλύτερο πρόσωπο του ελληνικού κρασιού. Ο μίνιμαλ και industrial εσωτερικός του χώρος συνδυάζεται ατμοσφαιρικά με την απ’ άκρη…

Condé Nast Traveller: Τα ελληνικά νησιά τα καλύτερα στον κόσμο!

Condé Nast Traveller: Τα ελληνικά νησιά τα καλύτερα στον κόσμο!

Το αναγνωστικό κοινό του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμου, του «Condé Nast Traveller» ψήφισε τα Ελληνικά Νησιά ως τα καλύτερα νησιά στον κόσμο! Είναι αλήθεια και δεν τη λέμε μόνο εμείς αφού έπειτα από την ετήσια ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού του ταξιδιωτικού περιοδικού «Condé Nast Traveller» τα ελληνικά νησιά αναδείχθηκαν ως τα καλύτερα νησιά στον…

Τα 7 «μη» του Anthony Bourdain

Τα 7 «μη» του Anthony Bourdain

Ο δημοφιλής Αμερικανός Chef, Anthony Bourdain, αποκαλύπτει ποια είναι τα 7 «μη» που πρέπει να ακολουθούμε όταν πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο. Ο Αμερικανός Chef αποκαλύπτει τι πρέπει να προσέχουμε όταν πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο ώστε να αποφύγουμε τους κινδύνους της δηλητηρίασης και της εξαπάτησης. Μην παραγγέλνετε κάτι εκτός καταλόγου Η συγκεκριμένη πρακτική προκαλεί σύγχυση και…

Απενοχοποίηση λιπαρών και υδατανθράκων;

Απενοχοποίηση λιπαρών και υδατανθράκων;

Νέα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας στη Βαρκελώνη θέτουν βασικά ερωτηματικά για την ευθύνη των λιπαρών και υδατανθράκων στην καρδιακή θνησιμότητα. Τα νέα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προέρχονται από την μελέτη Prospective Urban-Rural Epidemiology (PURE) η οποία πραγματοποιήθηκε σε 18 χώρες…

Η τομάτα προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος

Η τομάτα προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος

Πρόσφατη έρευνα επιστημόνων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο αποκαλύπτει πως η τομάτα μειώνει στο μισό τον κίνδυνο εκδήλωσης δερματικών καρκίνων. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστή η αντιοξειδωτική δράση της τομάτας και η πολυτιμότητα του περιεχόμενου σε αυτήν λυκοπένιου και τώρα μία νέα έρευνα επιστημονικής ομάδας από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έρχεται για να εντάξει την…

Ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει

Ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει

Νέα έρευνα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει. Νέα έρευνα η οποία παρουσιάστηκε από την επιστημονική ομάδα του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας απαντάει στο ερώτημα γιατί ο συνδυασμός των αναψυκτικών με την πρωτεΐνη είναι παχυντικός. Η επιστημονική ομάδα εστίασε την έρευνά της σε 27 ενήλικες με υγιές βάρος και σε…

Πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής σπόρων

Πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής σπόρων

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής σπόρων. Περισσότερα από τετρακόσια άτομα έδωσαν το παρών στην καθιερωμένη πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων. Επαγγελματίες καλλιεργητές και ερασιτέχνες συναντήθηκαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και αντάλλαξαν παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων αλλά και καλλιεργητικές συμβουλές. Το καλωσόρισμα έγινε από το ιδρυτικό μέλος…

«Εκύλησε το τέτζερι κ’ ήβρε το καππάκι» – Ένα βιβλίο για τη Σύμη

«Εκύλησε το τέτζερι κ’ ήβρε το καππάκι» – Ένα βιβλίο για τη Σύμη

Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή παροιμία ως τίτλο η Δικαία Μαραβέλια και ο Εμμανουήλ Μοράρης παρουσιάζουν ένα βιβλίο αφιερωμένο στη Σύμη και στο γαστρονομικό της θησαυρό με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Όταν αγαπάς τον τόπο σου κάνεις τα πάντα για αυτόν, αποτελεί για εσένα έμπνευση η οποία σε οδηγεί στα πιο απρόβλεπτα και συνάμα συναρπαστικά…