Καλώς ήλθατε στο blog μας

Σταμάτης Τσίλιας: Κι αν είναι ροκ μην τον φοβάσαι!

Σταμάτης Τσίλιας: Κι αν είναι ροκ μην τον φοβάσαι!

Ειλικρινής, άμεσος, εξαιρετικά δημιουργικός, βραβευμένος αλλά και μετριόφρων, ξεχωρίζει για την ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ του αλλά και την οξυδέρκεια του στην κουζίνα. Ο Σταμάτης Τσίλιας έχει γεννηθεί για να ροκάρει όχι μόνο στη ζωή του αλλά και στην κουζίνα! Πού σε συναντάμε αυτή τη στιγμή; Συνεχίζω να ειμαι ο Executive Chef Consultant του Μολών…

Λευκάδα: Η προσιτή ομορφιά του Ιονίου

Λευκάδα: Η προσιτή ομορφιά του Ιονίου

Μία πλωτή γέφυρα συνδέει ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου, τη Λευκάδα με την ηπειρωτική Ελλάδα κάνοντας την ομορφιά της προσιτή σε όλους. Είναι τόσο μικρή η απόσταση που χωρίζει το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου πελάγους με το νομό Αιτωλοακαρνανίας που θεωρείται πολύ πιθανό στην αρχαιότητα τα δύο μέρη να ενώνονταν. Στο…

Ταξιδέψτε στους πιο μεθυστικούς οινικούς προορισμούς

Ταξιδέψτε στους πιο μεθυστικούς οινικούς προορισμούς

Ετοιμαστείτε για ένα μεθυστικό ταξίδι στους τρεις διασημότερους οινικούς προορισμούς. Γαλλία, Μπορντό Με περισσότερα από 1170 στρέμματα καλλιέργειας αμπελιού για την παρασκευή του περίφημου κρασιού η πόλη του Μπορντό δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει έναν από τους δημοφιλέστερους οινικούς προορισμούς. Από την κοιλάδα της Girondes μέχρι και τον Ατλαντικό όσο μπορεί να δει το…

Λικέρ Μαρασκίνο: Η ιστορία πίσω από τη γεύση και το άρωμα

Λικέρ Μαρασκίνο: Η ιστορία πίσω από τη γεύση και το άρωμα

Διάσημο, ξεχωριστό και αρωματικό το λικέρ Μαρασκίνο έχει μία πλούσια ιστορία αντίστοιχη της φήμης του. Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα λικέρ η ιστορία του λικέρ Μαρασκίνο ξεκινάει στα μοναστήρια της Ευρώπης και ειδικότερα σε ένα μοναστήρι στην πόλη Ζάρα της Κροατίας τον 16ο αι.. Οι Δομινικανοί μοναχοί του πειραματίστηκαν με τον καρπό ενός τοπικού…

Δίπορτο: ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα

Δίπορτο: ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα

Το ταξίδι στο χρόνο είναι τόσο εύκολο όσο το να διαβείς την πόρτα της παλαιότερης ταβέρνας της Αθήνας. Ο λόγος για το Δίπορτο. Μπορείς να την χαρακτηρίσεις ταβέρνα, οινομαγειρείο, μαγερειό όμως είναι πολλά περισσότερα αφού το να διαβείς την πόρτα της ισοδυναμεί με το να μπεις σε μία χρονοκάψουλα και να ταξιδέψεις στην παλιά, ρομαντική…

Clean Eating: Τι είναι;

Clean Eating: Τι είναι;

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τη νέα τάση στη διατροφή που ονομάζεται Clean Eating. Μπορεί αρκετοί στο άκουσμα του «Clean Eating» (μτφ. καθαρή διατροφή) να έχουν στο μυαλό τους πως πρόκειται για μία ακόμα δίαιτα η οποία θα περάσει όπως και κάθε μόδα όμως το Clean Eating είναι πολλά περισσότερα από ένα προτεινόμενο διαιτολόγιο,…

Κάσος: ένα νησί στον αφρό της θάλασσας

Κάσος: ένα νησί στον αφρό της θάλασσας

Το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, η Κάσος ξεπροβάλει μέσα από τα αφρισμένα νερά του Αιγαίου και του Λιβυκού με ένα αρχαίο πέπλο δόξας και ιστορίας να το τυλίγει, αυτή είναι η Κάσος. Το όνομα Κάσος έχει φοινικική ρίζα στη λέξη «Κας» που σημαίνει «αφρός της θάλασσας» ένα όνομα το οποίο απέκτησε χάρη στο τρικυμιώδες πέρασμα…

Το «7ο Thessaloniki Food Festival» δίνει ραντεβού στην Αθήνα

Το «7ο Thessaloniki Food Festival» δίνει ραντεβού στην Αθήνα

Κι όμως! Το «7ο Thessaloniki Food Festival» «μετακομίζει» στην Αθήνα και υπόσχεται να προσφέρει ένα μοναδικό γαστρονομικό διήμερο σε όσους βρεθούν στην Πλατεία Κοτζιά, το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου. Με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, οι παραδοσιακές αλλά και οι σύγχρονες συνταγές της πόλης θα «ζωντανέψουν» στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιά το Σαββατοκύριακο…

Η Κοιν.Σ.Επ. «Θεογένης» παράγει το πρώτο ελληνικό λάδι κάνναβης

Η Κοιν.Σ.Επ. «Θεογένης» παράγει το πρώτο ελληνικό λάδι κάνναβης

Το πρώτο ελληνικό λάδι κάνναβης είναι γεγονός!  Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, σκληρή δουλειά και επιμονή, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Θεογένης» σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς στο Τυχερό Έβρου, κατόρθωσε να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό έλαιο κάνναβης. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους δόθηκε το «πράσινο φως» και στην χώρα μας -μετά το 1936, χρονιά απαγόρευσης…

Τα πρώτα Cocktail του φθινοπώρου

Τα πρώτα Cocktail του φθινοπώρου

Το καλοκαίρι τελείωσε… Τα Cocktail όμως δεν τελειώνουν ποτέ! Αντιθέτως βάζουν τα… φθινοπωρινά τους! Hunter’s Cocktail Υλικά (για ένα άτομο) 40 ml ουίσκι 15 ml λικέρ κεράσι Εκτέλεση Κόβουμε μία φλούδα πορτοκάλι και περνάμε με αυτήν το χείλος από ένα old fashioned ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε τα υλικά και αναδεύουμε απαλά να…