Αγουρέλαιο THALLON, ένα προϊόν τρόφιμο και φάρμακο

16 Ιουνίου 2021

Το Thallon – Premium Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, Αγουρέλαιο έχει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής. Πλούσια φρουτώδη γεύση με αρωματικές νότες από γρασίδι, χόρτα, πιπέρι, ντομάτα και ισορροπημένο το πικρό με το πικάντικο.

Το Thallon είναι ένα αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες- ένα άριστο παράδειγμα της Ιπποκρατικής ιατρικής. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες, διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (HEALTH CLAIM), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority). Όπως αναγράφεται και στο σχετικό πιστοποιητικό, το THALLON διαθέτει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε δύο από τις πιο κύριες φαινόλες, την Ελαιοκανθάλη και την Ελαιασίνη, που διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. 

Συσκευάζεται σε γυάλινα μπουκάλια, βαμμένα, έτσι ώστε να μην τα διαπερνά το φως και σε υψηλής ποιότητας μεταλλικές συσκευασίες. Η παραγωγή του Thallon ξεκινάει από την καλλιέργεια των ελαιώνων που είναι βασισμένη σε πιστοποιημένα βιολογικά πρότυπα. Η συγκομιδή ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου,τότε που οι ελιές είναι ακόμα άγουρες (πράσινες). Μαζεύονται με τα χέρια μέσα σε διάτρητα τελάρα και στην συνέχεια εντός 24ώρου, μεταφέρονται για ελαιοποίηση σε οικολογικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης. 

Συνιστάται να καταναλώνεται ωμό το πρωί ή ως συνοδευτικό με σαλάτες, βραστά ή ψητά λαχανικά και ψητό κρέας.