Φλωμάρι από την οικογένεια Ποριάζη «Λήμνος»

11 Ιουνίου 2021

Το Φλωμάρι είναι το Λημνιό παραδοσιακό ζυμαρικό, το οποίο σε αντίθεση με τα περισσότερα δεν παρασκευάζεται από σιμιγδάλι αλλά από αλεύρι Λήμνου.

Χρησιμοποιείται σε διαφορετικές εκδοχές παραδοσιακά είτε με Κόκκορα κοκκινιστό , με σαλιγκάρια ή σαν γαρνιτούρα, με σάλτσα ή και σε κρύες σαλάτες. Το Φλωμάρι Λήμνου της οικογένειας Ποριάζη παράγεται από φρέσκο αγελαδινό παστεριωμένο γάλα Λήμνου, αυγά ελευθέρας βοσκής και σιταρένιο αλεύρι με το σιμιγδάλι του από σκληρά σιτάρια. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και είναι χωρίς συντηρητικά.

H βιοτεχνία της “Οικογένειας Ποριάζη” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται από το 1919 με έδρα την Λήμνο σε όλη την Ελλάδα στον χώρο των αγροδιατροφικών προϊόντων προσφέροντας προϊόντα απ΄ο το χωράφι τους στο ράφι μας!

 Η τέταρτη πλέον γενιά συνεχίζει τη παράδοση ετών και Σπέρνει και Θερίζει και Ζυμώνει στα γόνιμα εδάφη του νησιού τοπικές ποικιλίες σιτηρών. Από αυτές παράγει:

  • το ξακουστό Αλεύρι Λήμνου από σκληρά σιτάρια ιδανικό για πίτες , ζυμώματα , μπισκότα κ.α.
  • Τα πολύ γνωστά Παξιμάδια που έχουν κατακτήσει τα ράφια και μεγάλων αλυσίδων S/M.
  • Τα μοναδικά Φλωμάρια Λήμνου, το πιο γευστικό και εκλεκτισμέno ζυμαρικό το οποίο έχει αποσπάσει και βραβείο Great Taste.