Hard Seltzer: η νέα τάση στα αλκοολούχα ποτά

7 Απριλίου 2021

Κατά καιρούς διαβάζουμε και δοκιμάζουμε νέα trends στα ποτά, πολλά από τα οποία γρήγορα περνούν. Ωστόσο μια νέα τάση φαίνεται πως έχει έρθει για να μείνει… ο λόγος για το Hard Seltzer! Την νέα τάση στα αλκοολούχα ποτά που έχει κατακτήσει ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και πλέον έχει έρθει και στην Ελλάδα. 

Γνωστό και ως «hard soda», το hard seltzer είναι ένα αλκοολούχο ποτό, με λίγες θερμίδες και ανθρακούχο νερό, συνήθως αρωματισμένο με διαφορετικές γεύσεις. Το βρίσκουμε συνήθως σε κουτάκι, ενώ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ κυμαίνεται γύρω στο 5%. To αλκοόλ προέρχεται συνήθως από ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση, βύνη κριθαριού ή ουδέτερο απόσταγμα. Σημειώνεται ότι, όπως δηλώνουν οι δημιουργοί τους, η πλειοψηφία των hard seltzer δεν περιέχει γλουτένη, 

Τα hard seltzer έχουν κατακτήσει το εξωτερικό καθώς αποτελούν την κατάλληλη για όσους θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη αλκοόλ αλλά και θερμίδων.  Κάθε κουτάκι hard seltzer αποδίδει μόλις 100 θερμίδες!

Η άνοδος των Hard Seltzer δείχνει ότι υπήρχε ένα κενό στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών το οποίο αξιοποίησε η νέα αυτή τάση. Η αγοραστική του δύναμη φαίνεται πως είναι καταναλωτές που αναζητούσαν εναλλακτικές λύσεις που θα ήταν δροσιστικές και γευστικές, αλλά και με χαμηλές θερμίδες και χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Επίσης καταναλωτές που απολαμβάνουν δημοφιλή κοκτέιλ όπως βότκα με σόδα και κρασί με σόδα κι αναζητούσαν κάτι διαφορετικό. 

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσίευσε το IWSR, η κατανάλωση hard seltzer αναμένεται να τριπλασιαστεί έως το 2023 και να φτάσει πάνω από 281 εκατομμύρια περιπτώσεις. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα hard seltzer, θα το βρείτε στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα delicatessen. Η τιμή του κυμαίνεται από 1,50 έως 3 ευρώ.