«Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας»: εκρηκτικές γεύσεις νοσταλγίας

10 Φεβρουαρίου 2017

Με ρίζες από την Καππαδοκία, ο Βασίλης Σιδηρόπουλος και η σύζυγός του Νικολέτα Ανοικτομάτη, άφησαν τις χρηματοοικονομικές αναλύσεις στην τράπεζα και τη νοσηλευτική αντίστοιχα και επέλεξαν τον τόπο της καρδιάς τους, τη Γουμένισσα του Κιλκίς, όπου δημιούργησαν το παραδοσιακό οικογενειακό εργαστήριο «Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας».

Από την Καππαδοκία στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Γουμένισσα, η οικογένεια Σιδηρόπουλου ήρθε αντιμέτωπη με το πεπρωμένο της: τα μπαχαρικά ή καλύτερα τα μπαχάρια. Το «Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας» είναι ένα παραδοσιακό οικογενειακό εργαστήριο που «ζωντανεύει» τα αρώματα από τις πατρογονικές εστίες της Καππαδοκίας, ενώ μας γοητεύει με τις εμπνευσμένες μίξεις χαρμανιών από την αρχοντική Γουμένισσα.

«Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας»: εκρηκτικές γεύσεις νοσταλγίας
«Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας»: εκρηκτικές γεύσεις νοσταλγίας

Το «Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας» μας μυεί στον μαγικό κόσμο των μπαχαρικών από τις καλύτερες ποικιλίες χαρμανιών του κόσμου. Η οικογένεια Σιδηρόπουλου φέρνει στην κουζίνα μας σπάνια χαρμάνια που επεξεργάζονται με τον παλαιό παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά χειροποίητα μέσα και διατηρώντας αναλλοίωτα τα αυθεντικά αρώματα και τις γεύσεις.

Απολαύστε εκλεκτά χαρμάνια μπαχαρικών, από τον Άρχοντα που είναι κατάλληλος για τα κρεατικά, το Πάικο για τις πατάτες, τη Λωξάνδρα είναι για το κοτόπουλο και τον Μπαχτσέ για σούπες, ρύζι, πιλάφι, μακαρόνια, ριζότο, ένα φοβερό χαρμάνι με αποξηραμένα λαχανικά μέχρι τη Θαλασσινή, τη Σμύρνη για το Σμυρναίικο σουτζουκάκι, τον Μερακλή για αρνάκι και κατσικάκι και την Καππαδοκία που είναι για μοσχαράκι και ομελέτες.

«Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας»: εκρηκτικές γεύσεις νοσταλγίας

Εκτός από τα αγαπημένα μπαχαρικά, όπως μπούκοβο, κύμινο, μαύρο πιπέρι, κάρυ, σουμάκ, τζίντζερ, κανέλα Κευλάνης και κουρκουμά που απογειώνουν γευστικά το πιάτο σας, το «Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας» σας οδηγεί στα ωραιότερα μονοπάτια του τσαγιού. Από το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο, το χαμομήλι και το τριαντάφυλλο, μέχρι μοναδικά παντρέματα βοτάνων, άνθεων και φρούτων που δημιουργούν εκρηκτικά ροφήματα.

Αναμφίβολα, χωρίς αυτά η ζωή μας δεν θα ήταν η ίδια… Τα μπαχαρικά «ντύνουν» κάθε γευστική μας επιλογή με αρώματα από τη φύση, αναγεννησιακά χρώματα και εθιστικές γεύσεις και «πρωταγωνιστούν» σε όλες τις εκλεκτές δημιουργίες. Ο κόσμος των μπαχαρικών είναι σαγηνευτικός και η οικογένεια Σιδηρόπουλου το γνωρίζει από πρώτο χέρι… Ανοίξτε το ντουλάπι με τα μπαχαρικά και ταξιδέψτε σε έναν ονειρικό προορισμό γεμάτο πικάντικες, γλυκές, απαλές και αναπάντεχες γεύσεις!

Για περισσότερες πληροφορίες και τηλεφωνικές παραγγελίες, καλέστε στο «Μπαχάρι ειν’ η ζωή μας»: 2343111121