Καλώς ήλθατε στο blog μας

Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο

Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο

Προωθητικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο της Νορβηγίας για το κρητικό κρασί. Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό Master Class διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) στο Όσλο της Νορβηγίας παρουσιάζοντας το κρητικό κρασί καθώς και τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Πρόκειται για τη δεύτερη ενέργεια παρουσίασης και προβολής του κρητικού κρασιού στο Όσλο από τους οινοποιούς…

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο «Ιμέρων» στο διεθνή διαγωνισμό «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία». Στην Αθήνα και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία». Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος παραγωγοί από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ παρουσιάζοντας περισσότερα από χίλια δείγματα ελαιολάδου. Οι…

Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA): Οδηγίες για το 2017

Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA): Οδηγίες για το 2017

Νέες οδηγίες εκδόθηκαν από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) για το 2017 οι οποίες εστιάζουν στις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής. Οι νέες οδηγίες που παρουσιάζονται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) εδώ και 15 χρόνια αποτελούν ένα βασικό σημείο αναφοράς για τον τρόπο διαχείρισης του διαβήτη παγκοσμίως και ενσωματώνονται τις περισσότερες φορές…

Cheese trivia: 10 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για το τυρί!

Cheese trivia: 10 γεγονότα που δεν γνωρίζατε για το τυρί!

 Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν ξέρουμε για το τυρί… Μήπως έφθασε η στιγμή να τα ανακαλύψουμε με τη βοήθεια ενός trivia; 1. Υπάρχουν περισσότερες από 2.000 ποικιλίες τυριών σε όλο τον κόσμο. 2. Ανάμεσα στα γαμήλια δώρα που είχαν δοθεί στη Βασίλισσα Βικτωρία (1837-1901) ήταν ένα τεράστιο κεφάλι τυριού τσένταρ το οποίο ζύγιζε περίπου 450…

Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ

Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ

Ο Έκτορας Μποτρίνι ονειρεύτηκε και υλοποίησε ένα εστιατόριο για να φέρει τη γαστρονομία πιο κοντά στον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για το εστιατόριο Botrini’s.  Η υλοποίηση ενός ονείρου ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση κι αυτό είναι κάτι που ο Έκτορας Μποτρίνι το γνωρίζει καλά. Δεν σταμάτησε όμως ποτέ να πιστεύει σε αυτό το παλιό του όνειρο…

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μίας πληθώρας ερευνών πάνω στις διατροφικές συνήθειες και τις συνέπειες στην υγεία. Έρευνες από όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παχυσαρκίας στο Πόρτο της Πορτογαλίας. ΗΠΑ Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνα με επικεφαλής την δρα Καρολάιν Νταν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως…

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από τη… Σαντορίνη

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από τη… Σαντορίνη

Ένα εστιατόριο-σταθμός στη γαστρονομία της Ελλάδας που για περισσότερα από 30 χρόνια δημιουργεί και παρουσιάζει τα καλύτερα πιάτα με ντόπια υλικά, όλα αυτά στη «Σελήνη». Πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, το 1986 ο Γιώργος και η Έβελυν Χατζηγιαννάκη πήραν τη σημαντική απόφαση να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο μέσα από τα πιάτα του οποίου θα μπορούσαν να…

Πραγματοποιήθηκε το Culinary Summer Festival 2017

Πραγματοποιήθηκε το Culinary Summer Festival 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Ελληνοκυπριακών Τροφίμων & Ποτών, «Culinary Summer Festival 2017» στο Μόναχο. Από τις 23 έως και τις 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας η καλοκαιρινή έκθεση Culinary Summer Festival 2017 – Food and Wine Live Show στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ανοιχτών εκδηλώσεων έκτασης 3.500 τ.μ. στο κέντρο της πόλης,…

Ελαιόλαδο: Το ελιξίριο ζωής της Μεσογείου

Ελαιόλαδο: Το ελιξίριο ζωής της Μεσογείου

Πολύτιμο με χαρακτηριστικό χρώμα, έντονο άρωμα και πλούσια γεύση το Ελαιόλαδο πρωταγωνιστεί στη ζωή της Μεσογείου σχεδόν από το 5.000 π.Χ. Οι πρώτες καλλιέργειες ελαιόδεντρου θεωρείται πως ξεκίνησαν από την Μικρά Ασία περίπου το 6.000 π.Χ. περνώντας σταδιακά στα νησιά του Αιγαίου και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται στη Μινωική…

Μέλι, η χρυσή υπερτροφή!

Μέλι, η χρυσή υπερτροφή!

Τα πολλαπλά οφέλη του είναι γνωστά από την αρχαιότητα και πλέον από τροφή των θεών το Μέλι έχει χαρακτηριστεί υπερτροφή των ανθρώπων. Η παραγωγή του μελιού υπήρξε μία πρακτική γνωστή από την αρχαιότητα. Παρότι ως οι αρχαιότεροι μελισσοκόμοι θεωρούνται οι Σουμέριοι τα αρχαιότερα ίχνη μελιού σε πήλινο αγγείο εντοπίστηκαν σε έναν αρχαίο τάφο στη Γεωργία…