Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

28 Ιουνίου 2017

Σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο «Ιμέρων» στο διεθνή διαγωνισμό «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία».

Στην Αθήνα και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία». Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος παραγωγοί από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ παρουσιάζοντας περισσότερα από χίλια δείγματα ελαιολάδου. Οι παραγωγοί που θα είχαν παράξει ελαιόλαδα κορυφαίας ποιότητας τα οποία θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο θα ήταν εκείνοι που θα κατόρθωναν να αποσπάσουν ένα βραβείο από τις τρεις κατηγορίες, χρυσό, αργυρό ή χάλκινο.

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο
Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Όσον αφορά στις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, τις ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό φυσικές ουσίες που έχουν υγειοπροστατευτικές ιδιότητες. Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» από την Κοζάνη ήταν εκείνο που απόσπασε το χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής οι οποίοι μετέφεραν τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί για τη θετική επίδραση που έχει το ελαιόλαδο στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Το παρών στην εκδήλωσε έδωσε και ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό αυτής της ερευνητικής προσπάθειας που γίνεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και την Δρ. Ελένη Μέλλιου από το 2011.

Η διάκριση του ελαιόλαδου «Ιμέρων» τοποθετεί το Νομό Κοζάνης ανάμεσα στις κορυφαίες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα.