Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ

28 Ιουνίου 2017

Ο Έκτορας Μποτρίνι ονειρεύτηκε και υλοποίησε ένα εστιατόριο για να φέρει τη γαστρονομία πιο κοντά στον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για το εστιατόριο Botrini’s. 

Η υλοποίηση ενός ονείρου ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση κι αυτό είναι κάτι που ο Έκτορας Μποτρίνι το γνωρίζει καλά. Δεν σταμάτησε όμως ποτέ να πιστεύει σε αυτό το παλιό του όνειρο και με προσπάθεια και μία καλή συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι του Alpha κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα εστιατόριο το οποίο άνοιξε το δρόμο προς τη μαγειρική σε νέα παιδιά που αναζητούσαν κι εκείνα μία επαγγελματική ευκαιρία. Τα παιδιά που πίστεψαν στο Botrini’s project βρίσκονται πλέον και δουλεύουν στην κουζίνα του Botrini’s στο Χαλάνδρι.

Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ
Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ

Ένα νεοκλασικό κτίριο το οποίο έχει αναπαλαιωθεί με σεβασμό στην αισθητική του αλλά και με τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες ενός κορυφαίου εστιατορίου. Η μεγάλη του αυλή είναι ένας μικρός παράδεισος για τις ζεστές νύχτες του χειμώνα ενώ η πιο ξεχωριστή εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς είναι το τραπέζι του σεφ, όπου μπορείς να απολαύσεις μία εμπειρία γευσιγνωσίας με θέα την ανοιχτή κουζίνα. «Μία από τις γνήσιες χαρές της ζωής, είναι το μοίρασμα του φαγητού σε κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους» λέει ο σεφ και αυτό αποτελεί και τη βάση του εστιατορίου Botrini’s.

Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ
Botrini’s: Φτιαγμένο από τα όνειρα ενός σεφ

Ένα προσιτό εστιατόριο το μενού του οποίου στηρίζεται σε προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, ντόπιας παραγωγής και φυσικά της εποχής. Ο Έκτορας Μποτρίνι έχει δημιουργήσει έναν αρκετά ευέλικτο κατάλογο με αρκετές προσιτές προτάσεις δίνοντας την ελευθερία στον πελάτη να επιλέξει ανάλογα με την διάθεση και τη δυνατότητά του.

Ο Εττόρε Μποτρίνι επί τω έργω
Ο Εττόρε Μποτρίνι επί τω έργω

Από το 2014 μέχρι και σήμερα το Botrini’s βραβεύεται κάθε έτος με αστέρι Michelin, μία αναγνώριση της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στην κουζίνα του. Το αποτέλεσμα όμως είναι ομαδικό για αυτό και ο Έκτορας Μποτρίνι έχει αφιερώσει το αστέρι στην ομάδα και στους συνεργάτες του. Το εστιατόριο έχει αποσπάσει διάκριση και στους Χρυσούς Σκούφους του Αθηνοράματος και για το 2017 γιορτάζει τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο μενού γευσιγνωσίας το οποίο είναι διαθέσιμο από Τρίτη έως Παρασκευή έως τις 30 Ιουνίου.

Γενικότερα το μενού μπορεί να χαρακτηριστεί ως μοντέρνα διεθνής κουζίνα με ένα περισσότερο μεσογειακό προσανατολισμό και έντονες επιρροές από την κερκυραϊκή και ιταλική κουζίνα. Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα ο Ξιφίας Carpaccio ο οποίος όπως μας ενημερώνει το μενού φτιάχνεται με τον τρόπο με τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba (αναφορά σε μια Κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα 2003) τα Wild γλυκάδια από μοσχάρι, η Αναφορά σε Κερκυραϊκό Μπουρδέτο, αλλά και το Κέρκυρα-Πεκίνο aller et retour.

Χρήσιμες πληροφορίες:
BOTRINI’S: Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, Αθήνα, τηλ: 210 68 57 323-4
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο (20:00 – 24:00)
Άλλα εστιατόρια του ίδιου σεφ: Εστιατόριο Etrusco Κέρκυρα