Καλώς ήλθατε στο blog μας

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Επιστρέφει 4-6 Φεβρουαρίου 2023 στο MEC Παιανίας

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Επιστρέφει 4-6 Φεβρουαρίου 2023 στο MEC Παιανίας

Η βραβευμένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, επιστρέφει από το Σάββατο 04 έως την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 στο Mec Παιανίας, ως η πρώτη F2B έκθεση που απαντά στα ουσιαστικά ζητήματα των Ελλήνων παραγωγών. Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition εισάγει για πρώτη φορά τον όρο F2B [Food to Business]…

Negroni Week – Τα 7 διάσημα μπαρ που συμμετέχουν στην δράση

Negroni Week – Τα 7 διάσημα μπαρ που συμμετέχουν στην δράση

Από τις τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου καταξιωμένοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό παίρνουν θέση πίσω από την μπάρα σε αγαπημένα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης Το Negroni Week, ο παγκόσμιος θεσμός που δημιουργήθηκε από το iconic κόκκινο aperitivo Campari και το Imbibe magazine, επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά για να…

Anuga 2023: Κρατήσεις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Anuga 2023: Κρατήσεις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Πρόωρη κράτηση στην έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 2023 έχουν, μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, όσοι εκ των Ελλήνων παραγωγών επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τη δυνατότητα πρόωρης δήλωσης κράτησης στην έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 2023 έχουν, μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, όσοι εκ των Ελλήνων παραγωγών επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση…

Ήρθε το vegan KitKat!

Ήρθε το vegan KitKat!

Οι λάτρεις της vegan διατροφής έχουν πλέον το δικό τους γλύκισμα! Tο KitKat V έφτασε και στην Ελλάδα δίνοντας στους λάτρεις της vegan διατροφής μια γλυκιά εναλλακτική της αγαπημένης σοκολάτας. Το λανσάρισμα του προϊόντος ξεκίνησε το 2021 από την Βρετανία και τώρα θα κυκλοφορήσει σε 15 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Το νέο KitKat V…

Food Halls: Η νέα τάση που έφτασε και στην Ελλάδα

Food Halls: Η νέα τάση που έφτασε και στην Ελλάδα

H νέα γαστρονομική επιλογή, που ξεκίνησε από την Αμερική, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Τα Food Halls, η νέα τάση στον χώρο των τροφίμων που ξεκίνησε από την Αμερική, ήρθε και στην Ελλάδα φέρνοντας μια νέα γαστρονομική επιλογή στους λάτρεις του φαγητού. Η αρχή έγινε από την Θεσσαλονίκη, με την Αγορά Μοδιάνο, η οποία…

Επιστρέφουν τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου

Επιστρέφουν τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, επιστρέφουν τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2018 και 2019. Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών επιτρέπει και πάλι στα ζυθοποιεία να ανοίξουν για το κοινό, όπου θα συμμετέχουν πολλά από τα παλαιότερα…

Coffee Cold Brew Beer: Coffee Island και Νήσος συνεργάζονται και ανοίγουν νέα αγορά στην Ελλάδα

Coffee Cold Brew Beer: Coffee Island και Νήσος συνεργάζονται και ανοίγουν νέα αγορά στην Ελλάδα

Οι δύο ελληνικές εταιρείες Coffee Island και Νήσος, μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ανοίγουν νέα αγορά στην Ελλάδα με μια πρωτόγνωρη εμπειρία παγωμένου καφέ που έχει ως βασικό συστατικό την μπύρα με την ονομασία Coffee Cold Brew Beer. Πρόκειται για ένα προϊόν που, για πρώτη φορά, «παντρεύει» τα δύο δημοφιλή ποτά. Ένας αρωματικός παγωμένος καφές…

OrderIt: Ο ψηφιακός βοηθός του κλάδου εστίασης

OrderIt: Ο ψηφιακός βοηθός του κλάδου εστίασης

Η ελληνική startup των Αλέξανδρου Κούμπα και Γιώργου Σολωμού απλοποιεί τη διαδικασία της παραγγελειοληψίας λύνοντας τα χέρια των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης. Η OrderIt πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα που επιδιώκει να ενοποιήσει και να ψηφιοποιήσει τη διαδικασία της παραγγελιοληψίας μεταξύ των καταστημάτων εστίασης και των προμηθευτών τους, εξοικονομώντας μεσοσταθμικά από 5…

Η Δανία έχασε τη μάχη της φέτας

Η Δανία έχασε τη μάχη της φέτας

Δεν μπορεί να εξάγει τυρί με την επωνυμία «φέτα» και σε χώρες εκτός Ε.Ε. To ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε πως η Δανία δεν θα μπορεί πια να χρησιμοποιεί τον όρο “φέτα” για τις εξαγωγές των λευκών της τυριών. Συγκεκριμένα, η απόφαση στην δίκη για την φέτα τόνιζε πως η Δανία παραβίασε τους κανόνες…

Μεκίλα: Διεθνής αναγνώριση για την πρώτη τεκίλα φραγκοσυκιάς από την Αμοργό

Μεκίλα: Διεθνής αναγνώριση για την πρώτη τεκίλα φραγκοσυκιάς από την Αμοργό

Μετατρέποντας ένα αμοργιανό γιατροσόφι των παλιών, το βραστάρι, σε ρακόμελο το 2003, η ποτοποιία «Αμοργός» ή Amorgion ξεκινάει τα πρώτα της πρωτοποριακά της βήματα το 2000 παρασκευάζοντας συνταγές με ρακή, μέλι και βότανα στο νησί. Το 2012, ο δημιουργός της ποτοποιίας, Αντώνης Βεκρής, ξεκίνησε την παραγωγή της καινοτόμου αμοργιανής τεκίλας, «Μεκίλα». «Ήξερα ότι η τεκίλα…