Ήρθε το vegan KitKat!

7 Σεπτεμβρίου 2022

Οι λάτρεις της vegan διατροφής έχουν πλέον το δικό τους γλύκισμα!

Tο KitKat V έφτασε και στην Ελλάδα δίνοντας στους λάτρεις της vegan διατροφής μια γλυκιά εναλλακτική της αγαπημένης σοκολάτας. Το λανσάρισμα του προϊόντος ξεκίνησε το 2021 από την Βρετανία και τώρα θα κυκλοφορήσει σε 15 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο KitKat V αναπτύχθηκε από ειδικούς στη σοκολάτα στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης ζαχαροπλαστικής της Nestlé στο York του Ηνωμένου Βασιλείου, το αρχικό σπίτι της KitKat. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Nestlé στην καινοτομία της σοκολάτας και τις μη γαλακτοκομικές εναλλακτικές, κατάφεραν να συνδυάσουν τέλεια τη λεία σοκολάτα με φυτικά συστατικά.

Η Louise Barrett, Επικεφαλής του Κέντρου Τεχνολογίας Προϊόντων Ζαχαροπλαστικής της Nestlé στο York, αναφέρει: «Πέρυσι, πήραμε την απόφαση να παράγουμε το KitKat V στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, ώστε να μπορούμε να φέρουμε το προϊόν στα ράφια πολύ πιο γρήγορα. Η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν συντριπτική και τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που θα το λανσάρουμε σε πολύ ευρύτερη κλίμακα».

Το KitKat V είναι πιστοποιημένο vegan προϊόν και παρασκευάζεται από κακάο βιώσιμης προέλευσης μέσω του σχεδίου Nestlé Cocoa, με πιστοποίηση Rainforest Alliance. Το γάλα στο αρχικό KitKat αντικαθίσταται με μια εναλλακτική λύση με βάση το ρύζι, η οποία δίνει την τέλεια υφή και γεύση. Εξακολουθεί να προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της τραγανής γκοφρέτας και της λείας σοκολάτας που οι άνθρωποι γνωρίζουν και αγαπούν.

Κατά τη διάρκεια του πλήρους κύκλου ζωής του από το αγρόκτημα στον καταναλωτή, το KitKat V έχει 18% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με ένα τυπικό KitKat σοκολάτας γάλακτος. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή της συνταγής σε συστατικά πλήρως φυτικής προέλευσης. Το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα έχει πιστοποιηθεί από το Carbon Trust.

Οι χώρες κυκλοφορίας

  1. Γερμανία
  2. Ηνωμένο Βασίλειο
  3. Γαλλία
  4. Αυστρία
  5. Δανία
  6. Σουηδία
  7. Φινλανδία
  8. Λετονία
  9. Λιθουανία
  10. Εσθονία
  11. Ελλάδα
  12. Πορτογαλία
  13. Πολωνία
  14. Ουγγαρία
  15. Ολλανδία