56 ISLES, η παριανή μπύρα

24 Οκτωβρίου 2017

Από το 2016 η Πάρος έχει τη δική της μπύρα και ακούει στο όνομα 56 ISLES.

Το 2014 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη επένδυση στο νησί της Πάρου λίγο έξω από τη Νάουσα δημιουργώντας τη Μικροζυθοποιία Πάρου. Σύγχρονος εξοπλισμός και εγκαταστάσεις οι οποίες εξασφάλισαν τη συγχρηματοδότηση της επένδυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδρυτές της είναι οι Νικόλας Παυλάκης και Μαρίνος Αλεξάνδρου και το όνομα της μπύρας που παράγεται σε αυτήν είναι 56 ISLES ένα όνομα το οποίο προέρχεται από τα 56 μικρά και μεγάλα νησιά των Κυκλάδων καθώς οι ιδιοκτήτες της θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στις ρίζες της μπύρας και να τονίσουν την ομορφιά της περιοχής.

Από το 2016 η Πάρος έχει τη δική της μπύρα και ακούει στο όνομα 56 Isles.
Από το 2016 η Πάρος έχει τη δική της μπύρα και ακούει στο όνομα 56 ISLES.

Ο πρώτος στόχος της μικροζυθοποιίας είναι να παράγει 25.000 φιάλες τον μήνα με το βλέμμα ωστόσο να είναι στραμμένο τόσο στην αγορά της Αθήνας όσο και στου εξωτερικού.

Η 56 ISLES Pilsner Beer είναι μία ελαφριά ξανθιά μπύρα με πλούσιο αφρό και δροσερές γεύσεις του Παριανού κριθαριού ενώ η 56 Isles Aegean Wit συνδυάζει το χαρακτήρα της Βελγικής Wit με τις τοπικές γεύσεις, παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, αρώματα εσπεριδοειδών και τοπικά μπαχαρικά.

Περισσότερες πληροφορίες: http://56islesbeer.gr/el/