Kiki de Grèce, το wine bistrot που πάντα ήθελες

27 Οκτωβρίου 2017

Το Kiki de Grèce στο νεοκλασικό πεζόδρομο της Ηπίτου δεν είναι ένα ακόμη χαριτωμένο wine bistrot αλλά το wine bistrot που θα προστεθεί από σήμερα στις αγαπημένες σας συνήθειες.

«Η Kiki de Grèce είναι μία Ελληνίδα κοκέτα, που απολαμβάνει το κρασί και το τσιμπολόγημα». Με την παραπάνω χιουμοριστική φράση αυτοχαρακτηρίζεται το λιλιπούτειο, χαριτωμένο wine bistrot, Kiki de Grèce που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ηπίτου στην καρδιά της Αθήνας.

Περπατώντας στο νεοκλασικό πεζόδρομο της Ηπίτου, συνειδητοποιείς ότι εκεί χτυπάει η ήρεµη δύναµη της αθηναϊκής διασκέδασης, καθώς τα «ανερχόµενα» στέκια της ήρθαν για να μείνουν. Και το Kiki de Grèce είναι σίγουρα ένα από αυτά. Η πλουμιστή και λατρεμένη «κοτούλα» Κική που είναι κρυμμένη στον νεοκλασικό πεζόδρομο της Ηπίτου σερβίρει περισσότερες από 50 αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες σε ποτήρι ή μπουκάλι που τις συνοδεύει με εκλεκτές γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

«Η Kiki de Grèce είναι μία Ελληνίδα κοκέτα, που απολαμβάνει το κρασί και το τσιμπολόγημα»
«Η Kiki de Grèce είναι μία Ελληνίδα κοκέτα, που απολαμβάνει το κρασί και το τσιμπολόγημα»

Τι θα λέγατε για μια παριανή ρεβυθάδα με βουβαλίσιο καπνιστό λουκάνικο από τις Σέρρες βρίσκει το ταίρι της στη Νάουσα με το Ξινόμαυρο του Κτήματος Μαρκοβίτη; Ή για ένα λαχταριστό σουτζούκι από τις Σέρρες, με πατάτες baby και λιωμένο κασέρι Σαμοθράκης συνδυασμένο με ένα ποτήρι «Δάφνιος» του Douloufakis Cretan Winery. Φανταστείτε εκλεκτά φθινοπωρινά πιάτα που «παντρεύουν» φρέσκα προϊόντα της εποχής σε συνδυασμό με ελληνικά deli όπως Καπνιστό Χέλι, Σουτζούκι, Σύγκλινο Μάνης, παστράμι Δράμας, λαδοτύρι Μυτιλήνης, καπνιστή πέστροφα Ασπροποτάμου, Βολάκι Άνδρου, Ξύγαλο Σητείας, σαλάμι Λευκάδος, Κοπανιστή Σύρου και πολλούς ακόμη γευστικούς θησαυρούς. Το σίγουρο είναι ότι κάθε πιάτο βρίσκει τον ιδανικό του συνοδό από τη φθινοπωρινή λίστα κρασιών του χαριτωμένου αυτού wine bistrot.

Όσο για τον χώρο του Kiki de Grèce; Είναι ζεστός, φιλικός, επιμελημένος αλλά δεν προτίθεται να σε αφήσει να φύγεις… Όχι δεν πρόκειται να σε απαγάγει η χαριτωμένη κοτούλα Κική. Ωστόσο, μόλις καθίσεις στους άνετους καναπέδες του Kiki de Grèce, πέσει το μάτι σου στους ευρηματικούς και μοντέρνες πίνακες που κοσμούν τους τοίχους και λίγο σηκώσεις το βλέμμα σου και δεις τα φωτιστικά από άλλο πλανήτη, δεν θα θελήσεις να φύγεις. Πόσο μάλλον όταν θα καταφθάσουν οι αγαπημένες ετικέτες συνοδευόμενες από νόστιμες λιχουδιές από όλη την Ελλάδα.

Kiki de Grèce
Περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Ηπίτου 4, Σύνταγμα, Τ.Κ.: 105 57
Tηλέφωνο: 2103211279
FB Page: https://www.facebook.com/kikidegrece/