Μελεκούνι Ρόδου: οδεύει προς πιστοποίηση ΠΓΕ

24 Οκτωβρίου 2017

Στην τελική ευθεία για την πιστοποίησή του ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης είναι το Μελεκούνι Ρόδου.

Στο τελικό στάδιο για την πιστοποίηση του, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης, είναι το ροδίτικο μελεκούνι. Η απόφαση που αφορά στην πιστοποίηση του προϊόντος ως προϊόντος προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία σε περίπτωση που δεν υποβληθούν ενστάσεις σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την δημοσίευση τότε η διαδικασία θεωρείται πως έχει ολοκληρωθεί και το προϊόν αποκτά πιστοποίηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μελεκούνι Ρόδου: Υπέβαλλε αίτηση για Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Μελεκούνι Ρόδου: οδεύει προς πιστοποίηση ΠΓΕ

Εκτός από το μελεκούνι της Ρόδου σε αναλόγως καλό δρόμο για την πιστοποίηση βρίσκεται το κρασοτύρι της Κω, το λόπι της Κατταβιάς καθώς και η σιτάκα της Κάσου. Από την άλλη πλευρά το μέλι της Καλύμνου είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο.