Συλλεκτικός οίνος «Διά Πυρός» από το Κτήμα Μπριντζίκη

28 Οκτωβρίου 2016

Ένα σπάνιο κρασί το οποίο προέρχεται από την ποικιλία «Αυγουστιάτης», τα σταφύλια της οποίας αντιστάθηκαν στην πύρινη λαίλαπα που έπληξε το 2007 την Αρχαία Ολυμπία, έρχεται να ταράξει τα διεθνή νερά της οινολογίας. Το συλλεκτικό «Διά Πυρός» του Κτήματος Μπριντζίκη διατίθεται σε 2.300 αριθμημένες φιάλες που διατίθενται ονομαστικά…

Όταν το 2007 η πύρινη λαίλαπα στην Αρχαία Ολυμπία νέκρωνε τα πάντα στο πέρασμά της, οι λέξεις «καταστροφή», «απόγνωση» και «κρανίου τόπος» δεν έφταναν για να περιγράψουν τις πληγές που μετρούσε ο ιστορικός αυτός τόπος. Όμως, εκεί που το φυσικό τοπίο έμοιαζε καταδικασμένο και κανείς δεν περίμενε ότι εκείνη τη χρονιά ότι ο τρύγος θα ήταν επιτυχημένος, ένα σπάνιο κρασί υψηλών προδιαγραφών… αναγεννήθηκε μέσα από τα καπνισμένα αμπέλια της ποικιλίας «Αυγουστιάτη» που αντιστάθηκαν στην μανία της φωτιάς.

Αναμφίβολα, το κρασί «Διά Πυρός» που «εκκολάφθηκε» εννέα χρόνια στα βαρέλια του Κτήματος Μπριντζίκη οφείλει την ύπαρξή του στην μοναδική ικανότητα της φύσης να προστατεύει τα δημιουργήματά της και φυσικά χάρη στην πολυετή εμπειρία των οινοποιών και οινολόγων του Κτήματος Μπριντζίκη στο Λαντζόι Πύργου.

Πρόκειται για ένα ερυθρό κρασί που προέρχεται αποκλειστικά από την γνωστή ποικιλία «Αυγουστιάτης», τα αμπέλια της οποίας «δάμασαν» την αποπνικτική ατμόσφαιρα της φωτιάς, προσφέροντας μας ένα σπάνιο οίνο που γεννήθηκε από την καταστροφή.

Διά Πυρός
Το συλλεκτικό «Διά Πυρός» του Κτήματος Μπριντζίκη

Οι 2.300 αριθμημένες και σφραγισμένες με βουλοκέρι φιάλες του «Δια Πυρός» θα διατεθούν ονομαστικά (μόνο μία φιάλη κατ’ άτομο), ενώ ορισμένοι αριθμοί φιαλών θα βγουν σε δημοπρασία.
Μάλιστα, ο σπάνιος «Διά Πυρός» οίνος που έχει ως έμβλημά του το μυθικό πουλί φοίνικα έχει ήδη γοητεύσει Αμερικανούς και Αυστραλούς λάτρεις του οίνου, ύστερα από τις άκρως επιτυχημένες παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Νέα Υόρκη και Μελβούρνη. Φυσικά, το ιδιαίτερο κρασί του Κτήματος Μπριντζίκη αναμένεται να γοητεύσει και άλλες εθνικότητες, καθώς οι παρουσιάσεις του δεν θα σταματήσουν εκεί…

Παρά το γεγονός ότι το συλλεκτικό αυτό κρασί δεν αποσκοπεί σε πωλήσεις και δεν… βιάζεται να εξαντληθεί, η πορεία του προμηνύεται λαμπρή στους διεθνείς οινολογικούς κύκλους. Τόσο το success story που προέκυψε από ένα συνδυασμό επιμονής, αισιοδοξίας και εμπειρίας από τους ιθύνοντες του Κτήματος Μπριντζίκη, όσο και η διαπίστωση ότι η φύση έχει μάθει αιώνες τώρα να γιατρεύει τις πληγές της, αποδεικνύουν ότι το ξεχωριστό κρασί «Διά Πυρός» θα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για πολλά χρόνια.