3η Δραμοινογνωσία 2016: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού

28 Οκτωβρίου 2016

Από τους αμπελώνες μέχρι τους δρόμους της πόλης, η Δράμα αποτελεί οινικό προορισμό και το γιορτάζει κάθε χρόνο με την Δραμοινογνωσία.

Τα ξακουστά οινοποιεία της Δράμας, οι παράλληλες εκδηλώσεις και η εορταστική ατμόσφαιρα προσέφεραν στους επισκέπτες της «3ης Δραμοινογνωσίας 2016» μια μεθυστική ξενάγηση γεμάτη χρώματα και αρώματα. Με τον τίτλο «Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού» πραγματοποιήθηκε η «3η Δραμοινογνωσία 2016», η οποία μύησε τόσο τους Δραμινούς κατοίκους όσο και τους απανταχού οινόφιλους στα μυστικά του κρασιού, προσφέροντάς τους μια εξαιρετική εμπειρία απόλαυσης.

Δραμοινογνωσία
Με τον τίτλο «Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού» πραγματοποιήθηκε η «3η Δραμοινογνωσία 2016».

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα επτά οινοποιεία του Αμπελώνα της Δράμας που δεν είναι άλλα από τα εξής: Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Μιχαηλίδη, Chateau Nico Lazaridi, Κτήμα Μανωλεσάκη, Κτήμα Τέχνη Οίνου και Οινογένεσις. Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και η γνωριμία με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού αλλά και με τους ίδιους του οινοπαραγωγούς επισφραγίστηκε με τη συζήτηση για τη θέση του κρασιού ως επίκεντρο ανάπτυξης της περιοχής της Δράμας.

Δραμοινογνωσία
Ετικέτες από τα επτά οινοποιεία του Αμπελώνα της Δράμας

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η Αναπτυξιακή Δράμας και ο Δήμος Δράμας πραγματοποίησαν την «3η Δραμοινογνωσία 2016», προβάλλοντας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχει η ακριτική Δράμα στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης που δεν είναι άλλο από την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κρασιού.

Δραμοινογνωσία
Οι περίφημοι αμπελώνες της Δράμας ενθουσίασαν τους επισκέπτες

Η γνωριμία του επισκέπτη με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού διαδέχθηκε την μύησή του στην ιστορία της περιοχής, που είναι συνυφασμένη με τη λατρεία του θεού Διονύσου. Μάλιστα, οι παράλληλες εκδηλώσεις προσέφεραν στους επισκέπτες της σημαντικής αυτής γιορτής του κρασιού την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην παράδοση και την ιστορία χιλιάδων ετών ενώ παράλληλα να… ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό των σύγχρονων οινοποιείων.