Μπύρα Νήσος: Από την Τήνο με αγάπη

28 Οκτωβρίου 2016

Με ορμητήριό της την αρχοντική Τήνο και συμμάχους της όσους την έχουν απολαύσει, η μπύρα Νήσος, ταξιδεύει στα διεθνή ύδατα και κάνει τους Έλληνες περήφανους.

Σαγηνεύει με το άρωμά της, προκαλεί με την απλότητά της και ξεχωρίζει για την ουσία της. Η Νήσος είναι ό,τι και οι εμπνευστές της: αυθεντική, ποιοτική, ακομπλεξάριστη, αντάξια των προσδοκιών σου, περήφανη και ταυτόχρονα ταπεινή. Θέλεις να την έχεις κοντά σου σε κάθε περίσταση, να σε συντροφεύει τα καλοκαιρινά μεσημέρια και να σε ταξιδεύει σε σοκάκια χρωματισμένα με βουκαμβίλιες και σε ορίζοντες που χάνονται σε ουρανούς και θάλασσες. Είναι η μπύρα της Τήνου, των Κυκλάδων, των Ελλήνων, το τετράχρονο «παιδί» του Αλέξανδρου Κουρή και της Μάγιας Τσόκλη που τους έχει κάνει ήδη περήφανους.

Μπύρα Νήσος: Από την Τήνο με αγάπη
Η Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής

Μπορεί η Νήσος να μυρίζει Τήνο αλλά το άρωμά της ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον Όρμο του Αγίου Ιωάννη και την παλιά αρχοντική ταβέρνα Ροδιά που έδωσε τη θέση της στην εξαιρετική αυτή μικροζυθοποιία, η  δρασκελίζει τα κάθετα βράχια του μεσαιωνικού Εξώμβουργου, γίνεται ένα με τα απόκοσμα κύματα της Κολυμπήθρας, «κλείνει το μάτι» στο ρακιζιό του γραφικού Φαλατάδου, αγναντεύει τους πελώριους σεληνιακούς βράχους του Πετριάδου και ξεχνιέται κάτω από το πλατάνι του Πύργου. Η μπύρα αυτή ταξιδεύει σε όλη την οικουμένη και μετά επιστρέφει πάντα στο σπίτι της.

Μπύρα Νήσος: Από την Τήνο με αγάπη
Η μπύρα Νήσος στο φυσικό της περιβάλλον

Βύνες, λυκίσκοι και μαγιά κορυφαίας ποιότητας ζυθοποιούνται με φυσική διαδικασία που διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι μια αναζωογονητική μπύρα χωρίς παστερίωση ή συντηρητικά και έχει διάρκεια ζωής (εκτός ψυγείου) οχτώ μήνες.

Η βραβευμένη με το Ευρωπαϊκό Αστέρι Μπύρας, Νήσος Pilsner (Plato 12⁰ & vol. 5%) κατέχει την υψηλότερη διεθνή διάκριση που έχει λάβει ποτέ Ελληνική μπύρα. Η κάτοχος του αργυρού βραβείου στη κατηγορία της Bohemian Style Pilsner που απέσπασε στον κορυφαίο διαγωνισμό ζυθοποιίας στον κόσμο, «European Beer Star», στη Βαυαρία έχει διαυγές βαθύ χρυσό χρώμα και η γεύση της συνδυάζει την ευχάριστη γευστική πικράδα των λυκίσκων με τη γλυκύτητα της βύνης.

Μπύρα Νήσος: Από την Τήνο με αγάπη
Δείτε πώς αρχίζουν όλα…

Το «αδερφάκι» της, Νήσος Βιολογική, All-Day Lager (Plato 11° & vol. 4,5%) είναι μια απαστερίωτη αναζωογονητική Lager υψηλής ποιότητας με χρυσό χρώμα και λευκό αφρό που μεταδίδει μια αίσθηση αέναης κίνησης, ευφορίας και φρεσκάδας. Με βιολογικές βύνες κριθαριού και τρεις ευγενείς λυκίσκους που ζυθοποιούνται με αργή απόλυτα φυσική διαδικασία που διαρκεί πάνω από έναν μήνα, αφήνει στο στόμα μια γεύση πικάντικη και πλούσια.

Μπύρα Νήσος: Από την Τήνο με αγάπη
Η Νήσος Βιολογική είναι μια απαστερίωτη αναζωογονητική LAGER υψηλής ποιότητας

Τέλος, η… σκοτεινή αδερφή τους, Νήσος 7 Μποφόρ, Strong Dark Pilsner (Plato 15⁰ & vol. 7%), κάνει περιορισμένες εμφανίσεις, αφού είναι limited edition. Όσοι εκλεκτοί την έχουν απολαύσει θα σας επιβεβαιώσουν ότι η πολύ μικρής παραγωγής μπύρα προσφέρει γενναιόδωρες δόσεις εκλεκτής σκούρας καραμελωμένης βύνης κριθαριού και αντλεί τα αρώματά της από τρεις ευγενείς λυκίσκους. «Αν δεν ήταν η νέα Νήσος θα’ταν σφοδρή καταιγίδα στο «τρίγωνο των ανέμων» μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία μας» δηλώνουν οι εμπνευστές της και τους πιστεύουμε.