Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό στη Σαντορίνη

28 Οκτωβρίου 2016

Το Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό «ταξίδεψε» τον Οκτώβριο στη Σαντορίνη, όπου παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένα οι νέες τάσεις παγκοσμίως στον Οινοτουρισμό.

Από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016, η Σαντορίνη φιλοξένησε το Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός. Το 1st Wine tourism Congress εντάσσεται στη σειρά συνεδρίων IMIC – με πρωτοβουλία της «Ηλιότοπος Συνέδρια»- η οποία έχει δώδεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα τουριστικά και & συνεδριακά δρώμενα.

Διεθνές Συνέδριο για τον οινικό τουρισμό στη Σαντορίνη
Η Σαντορίνη παρουσιάζει σημαντική οινοτουριστική ανάπτυξη

Στο επίκεντρο της ατζέντας του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται με την επιστημονική συνεργασία του University of South Australia, βρίσκονται οι νέες τάσεις στο θέμα του Οινικού Τουρισμού και οι προοπτικές βελτίωσης και ανάπτυξής του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό δεν απευθύνεται μόνο σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές, αλλά και σε επαγγελματίες του τουρισμού, εκπροσώπους του αμπελοοοινικού κλάδου, καθώς και σε αναπτυξιακούς φορείς. Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, παρέχεται η δυνατότητα να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες σχετικά με την οινοτουριστική ανάπτυξη, τα τουριστικά οφέλη από την άρρηκτη σύνδεση του αμπελοοοινικού προϊόντος με το τοπίο και τον πολιτισμό μιας περιοχής και πολλά ακόμη κρίσιμα θέματα.

Διεθνές Συνέδριο για τον οινικό τουρισμό στη Σαντορίνη
Από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016, η Σαντορίνη φιλοξένησε το Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό

Η Σαντορίνη αποτέλεσε τον ιδανικό τόπο για την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου χάρη στην αμπελοοινική της παράδοση, το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο οινοτουριστικής ανάπτυξης και τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία της. Μην ξεχνάμε ότι η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα με τις διαδοχικές ονομασίες από την αρχαιότητα Καλλίστη και Στρογγύλη κατόρθωσε να κάνει το κρασί της brand name και να το στείλει από τα ηφαιστειογενή εδάφη της στις ακριβοθώρητες κάβες πρωτοκλασάτων εστιατορίων παγκόσμιου βεληνεκούς…