Την επιλέγει το 62% των bartender
Την κατηγορία της premium τεκίλας ανέδειξε ως κορυφαία τάση για το 2022 η έκθεση της Bacardi για τα cocktails που θα επικρατήσουν την νέα χρονιά. Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα περισσότεροι από τα 2/3 των bartenders (62%) επέλεξαν την τεκίλα για τη δημιουργία premium αλκοολούχων ποτών. Όπως αναφέρθηκε η νέα τάση θέλει ποτά «με περισσότερο νόημα» και η ζήτηση για τα αυτά συνεχώς αυξάνεται. Αξίζει να σημειωθεί πως τα cocktails με βάση την τεκίλα ήρθαν στην 4η θέση ανάμεσα σε 30 ποτά, σε όρους δημοφιλίας με τα αλκοολούχα μαύρο ρούμι, single μαλτ ουίσκι, τζιν και mezcal να ακολουθούν.
Σύμφωνα με την έρευνα τα ποτά που είναι πιθανότερο να πιούν οι καταναλωτές τους επόμενους 12 μήνες είναι τα εξής:
βότκα (47,66%)
τζιν (35,24%)
τεκίλα (31,97%)
brandy (31,89%)
ουίσκι (31,61%).
Τέλος, το 41% των καταναλωτών παγκοσμίως αναμένει να πιει περισσότερα ready to drink το 2022