Αμπελώνες Μάρρα: νέα ετικέτα και είσοδος στην Μαλαγουζιά

29 Νοεμβρίου 2021

Την καλλιέργεια μαλαγουζιάς ξεκίνησαν οι Αμπελώνες Μάρρα, που σχεδιάζουν από το νέο έτος να λανσάρουν νέα ετικέτα στο portfolio τους βασισμένη στη νέα αυτή ποικιλία.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μάρρας “Φέτος, δεν έγιναν νέες προσθήκες στο portfolio, αλλά θα φρεσκάρουμε τα κρασιά μας με τον νέο τρύγο” και συμπληρώνει πως η φετινή παραγωγή προβλέπεται μειωμένη έως 40% λόγω των νέων κακών καιρικών συνθηκών και των επιπτώσεων της πανδημίας στην εστίαση.
Αν και τα κρασιά του οινοποιείου ήδη εξάγονται σε αρκετές χώρες, ο κ. Μάρρας είναι σε επαφές με Κίνα και Ρωσία, προκειμένου να τοποθετηθούν και στις συγκεκριμένες αγορές από το 2022. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το βιομηχανικό οινοποιείο, που εδρεύει στο Ζευγολατιό Κορινθίας και εξαγοράστηκε από τον κ. Μάρρα το 2000, έχει δυναμική 15.000 τόνων, ξεκίνησε την εμφιάλωση ασκών και από το 2005 μπήκε στην εμφιάλωση φιαλών, παράγοντας πλέον, περίπου 300.000 τον χρόνο. Προτού περάσει στα χέρια της οικογένειας Μάρρα, ήταν αποσταγματοποιείο, οξοποιείο και συμπυκνωτήριο, παράγοντας, μεταξύ άλλων, και πετιμέζι.