ETHELEO: Επέκταση σε Ελλάδα και εξωτερικό

26 Νοεμβρίου 2021

Την επέκταση σε ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζει η Etheleo της οικογένειας Λαζαρίδη από την Πτολεμαΐδα, στηρίζοντας, παράλληλα, την επέκτασή της στην ελληνική αγορά

“Η Αμερική, αλλά και οι χώρες του Κόλπου, είναι δύο δυνατές αγορές”, ανέφερε στο FnB Daily η co-owner της εταιρείας Ερμιόνη Λαζαρίδου, λέγοντας ότι η πανδημία έχει δυσκολέψει την επέκταση στο εξωτερικό, αν και έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές, ενώ η εταιρεία συμπληρώνει φέτος, τον πρώτο χρόνο που έχει βγει στις ξένες αγορές

Έχοντας ως στόχο την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την ενίσχυση της βιωσιμότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της, η Etheleo σχεδιάζει τον εμπλουτισμό του portfolio με νέα προϊόντα, τόσο στην κατηγορία των αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικό γεύσεις, όσο και της καλλυντικής σειράς.
Για την ώρα, η εταιρεία διαθέτει δέκα προϊόντα, ενώ το 2020 κυκλοφόρησε τη βιολογική σειρά αιθέριων ελαίων (λεβάντα, ρίγανη, μελισσόχορτο και θυμάρι) για το retail. Παράλληλα σχεδιάζεται και το launch σε μεγαλύτερες συσκευασίες HoReCa. “Μέσα στο β’ εξάμηνο του 2022, θα προωθήσουμε την καλλυντική σειρά με βάση τα αιθέρια έλαια, ενώ μεσομακροπρόθεσμα σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε και το κομμάτι του ξηρού φαρμακευτικού φυτού, που έχει μεγαλύτερη γκάμα σαν βρώσιμο προϊόν στην αγροδιατροφή”, εξήγησε η κα. Λαζαρίδου.

Τα προϊόντα της Etheleo είναι σε επιλεγμένα φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων στην Β. Ελλάδα, ενώ, μέσα στο β’ εξάμηνο, σχεδιάζει να τα τοποθετήσει και σε αντίστοιχα καταστήματα στην Αθήνα.