Τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα στο 12ο Φεστιβάλ Τυριού, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.
Την έναρξη των εργασιών του φεστιβάλ πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Σερβία, Γιώργος Διακοφωτάκης, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά παραδοσιακά τυριά, όπως:
• Φέτα
• Κεφαλοτύρι
• Γραβιέρα
• Κασέρι
• Μανούρι
• Μυζήθρα
• Κασκαβάλι
• Μετσοβόνε
Το ανταγωνιστικότερο ελληνικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά
Σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, “τα τυριά αποτελούν το ανταγωνιστικότερο ελληνικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά. Το προνόμιο της Ελλάδας είναι ότι έχουμε ποιότητα στον πρωτογενή τομέα”. Πρόσθεσε δε, ότι, “αν έχουμε σωστούς κανόνες και τους τηρούμε, η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων θα είναι ένα μεγάλο ατού της πατρίδας μας, για να μην ξαναμπούμε σε μνημόνια”. Εκτός από τα τυροκομικά προϊόντα, παρουσιάστηκαν κρασιά και μέλι ελληνικής παραγωγής.