Organic Wine Award International 2021: Χρυσό στον Ηλέσιον

11 Οκτωβρίου 2021

Χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Organic Wine Award International 2021 στην Γερμανία -στην κατηγορία Φυσικά Οργανικά Κρασιά- έλαβε το παλαιωμένο κοκκινέλι 2011 του Οργανισμού Διατροφής και Περιβάλλοντος “Ηλέσιον”.

Αυτή η διάκριση αποτελεί ηθική ανταμοιβή και δικαίωση της εταιρείας για παραγωγή οίνου μακράς διάρκειας ζωής, χωρίς χημικά και θειώδη, με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα.

Οι κριτές εμπιστεύθηκαν τις αισθήσεις τους και τις αναλύσεις του οίνου και εκτίμησαν την ποιότητα του οίνου «Παλαιωμένο Κοκκινέλι» με 94 μονάδες στις 100.

Οι οίνοι του Οργανισμού Διατροφής και Περιβάλλοντος “Ηλέσιον στηρίζονται σε δύο πολύ γερούς πυλώνες: την αρχαιοελληνική μας παρακαταθήκη και την φυσικότητα – καθαρότητά της φυσικής οινοποίησης.
Ο υψηλόβαθμος βιολογικός άκρατος οίνος του Οργ. Ηλέσιον είναι φυσικής και ερυθράς οινοποίησης με άγριους/γηγενείς ζυμομύκητες. Δεν του έχει γίνει προσθήκη θειωδών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων και είναι 100% από σταφύλι! Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε! Έτσι πέρασαν στο σώμα του οίνου σχεδόν όλα τα αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες (η λουτεολίνη, η ρεσβερατρόλη, οι OPC κ.α.) των σταφυλιών. Γι’ αυτό είναι μέρος της Μεσογειακής διατροφής και του Γαλλικού παράδοξου.