Η κριθαροκουλούρα – “γίγας” ζυμώθηκε στο ζυμωτήριο της Κρητών Άρτος στο Ηράκλειο της Κρήτης
Λίγο έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης ζυμώθηκε, ψήθηκε και παρουσιάστηκε από την βραβευμένη εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων “Κρητών Άρτος” ο μεγαλύτερος ντάκος κριθαροκουλούρα στην ιστορία, διεκδικώντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!
Η κριθαροκουλούρα – “γίγας” ζυμώθηκε στο ζυμωτήριο της “Κρητών Άρτος” και η παρουσίαση της έγινε στο χωριό Κάτω Βάθεια του Ηρακλείου, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με παραδοσιακό φαγητό και ζωντανή μουσική.
Μάλιστα, για να ψηθεί η συγκεκριμένη κριθαροκουλούρα χρειάστηκε να φτιαχτεί ειδικός φούρνος με τη συγκεκριμένη διάσταση και η ζύμη τοποθετήθηκε σε ταψί διαμέτρου 1,5 μέτρου. Όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή της, αυτά ήταν… πολλά! Το πάχος του ντάκου από κριθαροκουλούρα ήταν περίπου 15 εκατοστά, όταν ένας απλός ντάκος δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά. Το βάρος της κριθαροκουλούρας ήταν περίπου 150 κιλά, ενώ ο ντάκος μαζί με τις ντομάτες, το τυρί, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο ξεπέρασε τα 200 κιλά!