Κρασί: αυξημένη η παραγωγή στη Σάμο

5 Οκτωβρίου 2021

Πολύ καλή σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα, εμφανίζεται η φετινή οινική παραγωγή της Σάμου, όπως αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ, ως αποτέλεσμα των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί.

Σύμφωνα με την Ένωση, η φετινή παραγωγή αναμένεται να υπερκαλύψει τις ανάγκες της αγοράς, ενώ οι τιμές του Συνεταιρισμού της Σάμου φέτος είναι κατά 10% αυξημένες, σε σχέση με το 2020.
Συγκεκριμένα, χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, είναι η αύξηση της σταφυλικής παραγωγής κατά 15% και η εκλεκτή ποιότητα των σταφυλιών.
Οι ακραίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ο καύσωνας δεν φάνηκαν να επηρεάζουν την παραγωγή, καθώς τα μελτέμια του Αιγαίου και η επαρκής υγρασία του εδάφους, λειτούργησαν αντισταθμιστικά.
Οι ικανοποιητικοί βαθμοί σακχάρων στα σταφύλια ευνοούν την οινοποίηση των γλυκών οίνων του Συνεταιρισμού και τα ξηρά κρασιά έχουν ικανοποιητική οξύτητα και εξαιρετικό αρωματικό χαρακτήρα, ενώ στη νέα σειρά των φυσικών οίνων, τα σταφύλια βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας από επιλεγμένους αμπελώνες είναι άριστης ποιότητας.