Αιάκειον: Από την Αίγινα στα ράφια των σούπερ μάρκετ με την κρέμα φιστικιού Αιγίνης

21 Ιουνίου 2021

Για περισσότερα από 60 χρόνια, το εμβληματικό ζαχαροπλαστείο Αιάκειον γράφει ιστορία στην Αίγινα. Από το 1958, το Αιάκειον στην παραλία της Αίγινας αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας, των αγνών υλικών και της αξεπέραστης εμφάνισης.

Στην καρδιά της Αίγινας, το ζαχαροπλαστείο Αιάκειον δημιουργεί και παρασκευάζει μοναδικά προϊόντα με αξέχαστες γεύσεις! Ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα κλασικά κι αγαπημένα τυλιχτά του Αιάκειον; Ποιος δεν έχει υποκύψει σε στιγμές απόλαυσης πάνω από ένα μπολ παγωτού σικάγο και παγωτού αρμενοβίλ, γεύσεις που σπάνια πλέον συναντά κανείς, αλλά εκεί εξακολουθεί να τις βρίσκει; Σήμερα, που τη σκυτάλη έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, οι κλασικές και αγαπημένες γεύσεις του ζαχαροπλαστείου παραμένουν και μετεξελίσσονται με σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση, λαμβάνουν σημαντικά βραβεία και εξακολουθούν να γράφουν τη σύγχρονη ιστορία της Αίγινας, αποδεικνύοντας πως δεν νοείται επίσκεψη στο νησί, χωρίς να έχεις περάσει από το Αιάκειον.
Σήμερα, ο Αλέξανδρος και ο Μιχάλης, παράγουν μία γκάμα νέων βραβευμένων προϊόντων, με βάση το ξακουστό και θρεπτικό φιστίκι Αιγίνης και όχι μόνο. Ήδη η κρέμα φιστικιού Αιγίνης χωρίς ζάχαρη έχει αποσπάσει τέσσερις διακρίσεις, με πιο πρόσφατη το βραβείο ανώτερης γεύσης στην κατηγορία του από το International Taste Institute. Η συγκεκριμένη κρέμα βγαίνει και με ζάχαρη, ενώ η σειρά των αλειμμάτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κρέμα μαύρης σοκολάτας με φιστίκι, βούτυρο ξηρών καρπών με μέλι, κρέμα φουντουκιού και κρέμα αμυγδάλου.
Επιπλέον, το 2020 ξεκίνησε και η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης, στο οποίο είναι διαθέσιμα όλα τα αλείμματα και τα υπόλοιπα προϊόντα του ζαχαροπλαστείου, καθώς και η εξαγωγική δραστηριότητα. Στάλθηκαν οι πρώτες ποσότητες από την κρέμα φιστικιού σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Αυστραλία και το Λουξεμβούργο, μια δραστηριότητα την οποία επιδιώκει να αναπτύξει περαιτέρω στο μέλλον.