Empowered: Δεξιότητες του αύριο σε 10.000 επαγγελματίες HoReCa

21 Μαΐου 2021

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr δημιούργησαν το Empowered, μια ολιστική κοινωνική πλατφόρμα που προσφέρει σήμερα πρόσβαση στις δεξιότητες του αύριο για χιλιάδες επαγγελματίες HoReCa, νέους και γυναίκες, για να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον ή ευκαιρίες επιχειρηματικότητας.

Τη νέα αυτή πρωτοβουλία παρουσίασαν διαδικτυακά, με συμμετοχή του Αναπληρωτή  Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση,  η  κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον και η κα Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια για Ελλάδα,  Κύπρο & Μάλτα της The Coca-Cola Company. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Θεόφιλος Βασιλειάδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του kariera.gr, παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό του προγράμματος, ενώ ο κ. Κώστας Πισιώτης, συνιδιοκτήτης των εστιατορίων Nolan και Provellegios, και μέλος του Advisory Board του Empowered, συμμετείχε σε ειδική συζήτηση, αναδεικνύοντας τη σημασία της εξέλιξης των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης.

Στόχος της νέας πλατφόρμας είναι να ενδυναμώσει 10.000 επαγγελματίες HoReCa, νέους και γυναίκες έως το τέλος του 2021, βοηθώντας τους να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δεξιότητες (upskilling) και να αποκτήσουν νέες (reskilling) με βάση τις αναδυόμενες τάσεις και ανάγκες της νέας εποχής. Με την πολύτιμη συμβολή συνεργατών και ειδικών από διακεκριμένες εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, το Empowered προσφέρει δωρεάν ειδικά σχεδιασμένες ψηφιακές εκπαιδεύσεις (online journeys) και live digital sessions, με επίκεντρο τους τομείς της καφεστίασης και της φιλοξενίας, των ψηφιακών δεξιοτήτων, της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης κυρίαρχων soft skills.

Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει περαιτέρω ευκαιρίες εξέλιξης και ενδυνάμωσης σε πάνω από 500 συμμετέχοντες, όπως εξατομικευμένο mentoring, υποτροφίες, εκπαιδευτικά events, προγράμματα πρακτικής άσκησης κ.ά. για να ξεκινήσουν άμεσα την καριέρα τους και να κάνουν τη δική τους αποφασιστική κίνηση για το μέλλον τους.

Καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η σύσταση ενός Advisory Board από αναγνωρισμένους επαγγελματίες που διαπρέπουν στον κλάδο HoReCa, στον τομέα της επαγγελματικής ανάπτυξης των νέων και στην ενδυνάμωση της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Οι δύο πρώτοι κύκλοι εστιάζουν στους επαγγελματίες του κλάδου HoReCa και στις γυναίκες, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ο εκπαιδευτικός κύκλος για τους νέους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο κοινωνικό πρόγραμμα Empowered, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.youthempowered.gr.