Στην μπύρα AMMOUSA το μεγάλο βραβείο AFFA για το 2021

27 Απριλίου 2021

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η διαδικασία αξιολόγησης των προϊόντων μικρών παραγωγών στο πλαίσιο του διαγωνισμού Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021 με την ανάδειξη των νικητών.

Περισσότερα από 200 προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών αξιολογήθηκαν και 74 από αυτά έλαβαν διάκριση με ένα, δύο ή τρία αστέρια ποιότητας για το έτος 2021. Από αυτά, 25 προϊόντα κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες του ξηρού τροφίμου, του νωπού τροφίμου, των ποτών, του ελαιολάδου, της καινοτομίας, του πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος, του βιολογικού τροφίμου και της συσκευασίας, ενώ το μεγάλο βραβείο AFFA για το 2021 κατέκτησε η μπύρα AMMOUSA από την Πάτρα που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία με 19,61/20. Παράλληλα, απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο AFFA για το 2021 στην Δρ. Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα για το έργο και τη συνολική προσφορά της στην ανάδειξη του ντόπιου κρασιού.

Λίγα λόγια για τα AFFA 

Τα AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η σημαντικότερη προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για την συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων Ελλήνων παραγωγών μέσα από την αξιολόγηση και την επιβράβευση τους.

Με την σφραγίδα της διοργάνωσης να έχει η Έκθεση Tροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, τα AFFA φιλοδοξούν να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, που στηρίζεται στην πρώτη ύλη, την καινοτομία, την τεχνογνωσία, τις καλές πρακτικές και την θρεπτική αξία.

Λαμβάνοντας υπόψη έννοιες όπως η τοπικότητα, η παράδοση, η διαφοροποίηση, η αυθεντικότητα της γεύσης, στόχος είναι να αναδειχθεί η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και σύγχρονη γαστρονομία.

Με 27 κατηγορίες τροφίμων, 10 κατηγορίες βραβείων και μια διαδικασία οργανοληπτικής αξιολόγησης μέσω τυφλής γευσιγνωσίας από τα μέλη της έμπειρης κριτικής επιτροπής, τα Athens Fine Food Awards 2021 by ΕΞΠΟΤΡΟΦ στοχεύουν στην επιβράβευση της ποιότητας, παρέχοντας κίνητρα και διακρίσεις για την ανάπτυξη και την καινοτομία, αλλά και στην εξωστρέφεια που είναι πιο πολύτιμη από ποτέ.

Μπορείτε να δείτε τους νικητές των βραβείων AFFA 2021 στο https://affa.gr/nikites/